2024. május 14. - Bonifác

Jövő kedden folytatódik az MSZP és az SZDSZ tárgyalása

Az MSZP országos elnöksége elfogadta a Szabad Demokraták Szövetségének javaslatát, hogy a következő MSZP-SZDSZ-tárgyalásra szeptember 23-án kerüljön sor - tudatta a szocialista párt kedden közleményben az MTI-vel.
2008. szeptember 16. kedd 23:45 - Hírextra
A miniszterelnök kezdeményezésére legutóbb múlt héten csütörtökön tárgyalt a két volt koalíciós partner delegációja. A megbeszélés után Gyurcsány Ferenc, az MSZP és Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke külön-külön tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, a tárgyalás szakpolitikai kérdésekkel fog folytatódni.

Az említett MSZP-kezdeményezés célja az volt, hogy a társadalmi támogatottság mellett parlamenti többséget is szerezzenek a Megegyezés című programhoz. A párt országos elnöksége pedig ahhoz adott mandátumot a szocialista delegációnak, hogy egy közösen vállalható programról és az együttműködés formájáról tárgyaljon a liberális párttal.

Az SZDSZ viszont többször is kinyilvánította, hogy a Megegyezés című programról nem tárgyal, a szakértői kormányról folytatna egyeztetést.

Az MSZP és az SZDSZ elnöke a koalíció megszűnését követően először június 24-én konzultált egymással. Akkor Fodor Gábor cselekvési programot kért Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől. A kormányfő akkor a kétórás megbeszélést követően a Fodor Gáborral közösen tartott sajtótájékoztatón azt mondta, megállapodtak, hogy a tárgyalások két lépcsőben zajlanak majd: nyáron a következő két évre vonatkozó kormányzati politikai stratégia főbb irányairól tárgyalnak a párt legfelsőbb szintű vezetői, majd ezeket a szakpolitikusok törvényhozási kezdeményezésekre váltják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását