2024. április 18. - Andrea, Ilma

Döntöttek a díjakról

A fővárosi önkormányzat eseti bizottsága kedden döntött arról, hogy november 17-én, Budapest ünnepnapján, kik részesülnek Budapestért Díjban - tudta meg az MTI az ülés több, neve elhallgatását kérő résztvevőjétől.
2008. szeptember 16. kedd 23:59 - Hírextra
Tájékoztatásuk szerint a kiosztható 25 díjra több mint félszáz javaslat érkezett. A 14 szervezeti javaslatból 4-et, köztük a Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Programjainak pedagógusait díjazták.

A 47 személyi javaslat közül 21-en kaptak elismerést. A díjazottak között van Bob Dent újságíró, Gárdos Péter és Mundruczó Kornél filmrendezők, Nagy Bálint és Kévés György építészek, Gergő Gábor, Smrcz Ervin és Kovács András orvosok, Takács Katalin színművész, valamint Romsics Ignác történész.

A döntések egyébként úgy születtek, hogy a 15 önkormányzati bizottság elnökéből álló grémium ülésén csak 9 MSZP-SZDSZ bizottsági elnök szavazata alapján határoztak. Az ellenzéki elnökök közül az ülés elején ketten még részt vettek, a menetközben elrendelt egyeztetési szünetben azonban eltávoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását