2024. május 9. - Gergely

MSZP: NEM

Az MSZP-frakció támogatja, hogy az Országgyűlés délután szavazzon a saját feloszlatásáról szóló MDF-es indítványról, de nemmel fog arra szavazni - mondta Tóbiás József frakcióvezető-helyettes hétfőn a képviselőcsoport ülése után újságíróknak.
2008. szeptember 15. hétfő 12:20 - Hírextra
A szocialista párt nem zárkózik el az indítvány napirendre tűzésétől, de nem fogja támogatni, mert a parlament feloszlatása nem szolgálja sem a gazdasági növekedést, sem a fejlesztéseket, sem az európai uniós források hatékonyabb lehívásához szükséges feladatok elvégzését - közölte a kormánypárti politikus.

Tóbiás József azt mondta, a frakció álláspontja egységes volt. A politikus nemmel válaszolt arra a kérdésre, volt-e tartózkodás. Hozzátette: teljes egységben döntött a frakció.

A frakcióigazgató közölte: nem rendeltek el kötelező szavazást az MDF-es indítványról, mivel egységes a frakció.

Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap közölte, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kéri az MSZP-frakciótól: támogassa, hogy az Országgyűlés már hétfőn szavazzon az MDF-nek a parlament feloszlására tett indítványáról, hogy mielőbb kiderüljön, melyik pártnak mi az álláspontja az ügyben.

Herényi Károly és Hock Zoltán (MDF) országgyűlési határozati javaslatában azért javasolja a parlament szeptember 30-ával történő feloszlatását, mert "a politika erői közötti konszenzus és az együttműködés teljes hiánya ellehetetlenít mindenfajta döntést, amely a nemzeti alapkérdéseket, az ország fejlődését, egyúttal a kormányozhatóságot érinti".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását