2024. május 3. - Tímea, Irma

Aláírásokkal tiltakoznak a vasúti menetrend ellen

Eddig nyolcszázan írták alá azt a tiltakozást a Tolna megyei Cikón és környékén, amellyel az ellen emelnek szót, hogy Cikón és Mórágyon december 17-től nem áll meg a Bátaszék és Dombóvár között közlekedő személyvonat.
2010. február 25. csütörtök 15:19 - HírExtra
A döntés azért felháborító, mert ezek a szerelvények nem 160 kilométeres gyorsasággal mennek, sebességük jó, ha eléri az óránkénti negyven kilométert - mondta Potápi Árpád János, Bonyhád térségének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a cikói vasúti megálló peronján tartott sajtótájékoztatón.

"Hihetetlen, agyrém, hogy ennek ellenére sem állítják meg a vonatot" - fogalmazott a politikus.

A képviselő hozzátette: az aláírásokkal, amelyeket eljuttatnak Hónig Péter közlekedési miniszterhez, azt szeretnék elérni, hogy változtassák meg a menetrendet.
Ferencz Márton, az 1.000 lakosú Cikó független polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: a MÁV részéről az egyetlen magyarázat az volt, hogy menetidőt spórolnak meg. Mint mondta, az, hogy Cikón és Mórágyon nem állnak meg a vonatok, Alsónánát, Bátaapátit és Kismórágyot, több mint kétezer embert érint hátrányosan.

Megjegyezte: elismerik, hogy nem volt nagy utasforgalom, de úgy szüntettek meg vasúti megállót, hogy nincs autóbusz-csatlakozás a közeli megállókhoz. A MÁV utasforgalmi adatait ismertetve elmondta: 2009-ben átlagosan 17 cikói és 21 mórágyi utas közlekedett a vasúti járatokon.

Garay János, Mórágy független polgármestere szerint a korábban itt megállt nyolc vonatpár helyett megelégednének néggyel is.

A sajtótájékoztató helyszínén összegyűlt mintegy ötven helybeli integetett a 11 óra 15 perckor Bátaszék felől érkező személyvonatnak. A cikóiak az MTI-nek arról számoltak be, hogy a községből jelenleg fél napig tart eljutni Dombóvárra, ahonnan korábban Intercity járattal a leggyorsabban tudták elérni a fővárost.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start Zrt. szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a cikói megálló megszüntetéséről szóló döntést a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) hozta meg.

A KHEM kommunikációs osztálya később ígért kommentárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását