2024. április 25. - Márk

Bibliával a Parlamentbe

Mintegy 130 parlamenti képviselő kapott Szentírást a Biblia éve alkalmából Budapesten hétfőn Erdő Péter bíboros, prímástól, Bölcskei Gusztávtól, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökétől és Ittzés Jánostól, a Magyarországi Evangéliku
2008. június 10. kedd 06:54 - Hírextra
Az evangélikus püspök elmondta: az akciót az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottságának elnöke, Balog Zoltán (Fidesz) kezdeményezte, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke pedig támogatását adta hozzá. A könyveket katolikus részről a Szent István Társulat, protestáns részről pedig a Magyar Bibliatársulat biztosította, a kiosztott példányok mintegy kétharmada katolikus, egyharmada pedig protestáns kiadvány volt. A Bibliákra hozzávetőleg húsz szocialista képviselő jelentette be előzetesen az igényét, a többi túlnyomó többségét fideszesek, kereszténydemokraták kapták.

Ittzés János megemlítette, hogy a püspökök aláírásukkal látták el a Bibliákat; volt olyan képviselő, aki saját gyermekének, legtöbben viszont maguknak kértek dedikációt, de olyanok is akadtak, akik személyre szabott szövegeket kértek. Arra is volt példa, hogy katolikus vallású képviselő református hozzátartozóinak kért protestáns Bibliát - tette hozzá.

A parlament Delegációs termében zajló ceremónián Erdő Péter arról beszélt, hogy a magyar nyelvű Biblia-fordítások hozzájárultak a nyelv fejlődéséhez, a jelenkorban pedig a Biblia üzenetével befolyásolja az emberi értékrendek alakulását. Bölcskei Gusztáv a rendezvényre elhozta már nem élő édesapja és néhai apósa Bibliáit, majd megjegyezte: azzal, hogy a Biblia apáról fiúra száll, részesévé vált a történelemnek.

Ittzés János reményét fejezte ki a Bibliák átadásakor, hogy azok valóban olvasottak lesznek. Hozzátette, a bibliai történetek azt tanúsítják: a világmindenség Isten kezében van, ennek tudatában kell cselekednie és döntéseket hoznia minden embernek.

Balog Zoltán hangsúlyozta: noha a parlamenti pártok másként gondolkoznak bizonyos ügyekről vagy eseményekről, ahhoz nem férhet kétség, hogy a Biblia mindenkihez szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását