2024. május 21. - Konstantin

Fidesz utilaput ad a parlamentnek

A Fidesz-frakció megszavazza a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványt, de ezen a héten saját javaslatot is benyújtanak, amelyben november 15-ével javasolják az Országgyűlés feloszlatását - mondta Navracsics Tibor frakcióvezető, a párt hétfői év
2008. szeptember 15. hétfő 12:24 - Hírextra
Navracsics Tibor hangsúlyozta: ugyan az előzetes hírek szerint az MSZP és az SZDSZ nemmel fog szavazni, vagyis ma nem lesz meg a többség a parlament feloszlatásához, de a Fidesz álláspontja az, hogy ebben a kérdésben nem lehet taktikai szempontokat mérlegelni. Ezért a Fidesz-frakció egyhangú szavazással úgy döntött, hogy támogatja a házszabálytól való eltérést és a feloszlatásról szóló MDF-es javaslatot - tette hozzá.

A frakcióvezető elmondta: a Fidesz még ezen a héten javaslatot nyújt be, amelyben november 15-ével kezdeményezi és az adótörvények elfogadásához köti a parlament feloszlatását.

Navracsics Tibor indoklása szerint a hatályos törvények alapján az adótörvényeknek legkésőbb november 15-ig kell megjelenniük a Magyar Közlönyben, vagyis ha eddig az időpontig az ország nem rendelkezik elfogadott, kihirdetett, radikális adócsökkentést tartalmazó adótörvénnyel, akkor nincs biztosítva a költségvetés bevételi oldala és felmerül a kormányozhatatlanság veszélye.

Ekkor a felelős politika szempontjából egyetlen út marad: az Országgyűlés feloszlatása és az előre hozott választás - hangsúlyozta a politikus, hozzáfűzve, hogy várják az Országgyűlés többségének támogatását a javaslathoz.

Mint elmondta, az évadnyitó frakcióülésen Orbán Viktor pártelnök politikai helyzetértékelést adott. Navracsics Tibor közlése szerint a frakció egyhangúan egyetértett a vita során abban, hogy véget kell vetni a bizonytalanság és a kormányozatlanság időszakának, új kormányra és új politikára van szükség, amely bírja a parlamenti és társadalmi többség bizalmát.

A frakcióvezető arról is beszámolt, hogy az ülésen ismét úgy döntöttek: ahogyan 2006 ősze óta teszik, továbbra is kivonulnak az ülésteremből Gyurcsány Ferenc miniszterelnök minden előre bejelentett felszólalásakor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását