2024. április 29. - Péter

Betekintés a szerződésekbe

"Debrecenben megjelentek a demokrácia első csírái" - így kommentálták az MSZP helyi vezetői hétfőn azt a döntést, amelynek értelmében féléves huzavona után betekinthetnek a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ gazdálkodásával kapcsolatos szerződésekb
2008. szeptember 15. hétfő 18:05 - Hírextra
Zsiros Zsolt városi elnök a sajtótájékoztatón utalt arra: többször kezdeményezték, hogy betekinthessenek a 100 százalékban városi tulajdonú és döntően a városi adófizetők támogatásából fenntartott intézmény gazdálkodásával kapcsolatos szerződésekbe. Kéréseiket azonban Gulyás Gábor, a Modem igazgatója rendre elutasította.

A szocialisták ezért a bírósághoz fordultak, kérve, hogy "jogi úton szerezzen érvényt Debrecenben a lábbal tiport demokráciának" - fűzte hozzá Varga Zoltán, az MSZP városi alelnöke.

Mint elmondta, a bíróság szeptember 15-ére, hétfőre tűzte ki a tárgyalást, amit viszont néhány nappal megelőzött a Modem igazgatójának levele, amelyben Gulyás Gábor közölte: a szocialista képviselők betekinthetnek a cég szerződéseibe.

A levél szerint a Modem igazgatója azt követően döntött így, hogy a város jegyzője tájékoztatta őt a hasonló ügyekben előfordult fontosabb, precedens értékű bírósági döntésekről és ombudsmani állásfoglalásokról.

Varga Zoltán reményét fejezte ki, hogy a központ igazgatója be tudja mutatni: a több mint 200 millió forintos önkormányzati támogatást okszerűen és célszerűen használták fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását