2024. május 3. - Tímea, Irma

Januártól tiltják ki a teherforgalmat Budapestről

Az M0-ás autóút keleti szektora és az északi híd szeptemberi átadása után még nem tiltják ki a teherforgalmat Budapestről - közölte az MTI érdeklődésére a főpolgármester-helyettesi sajtóiroda.
2008. szeptember 12. péntek 07:10 - Hírextra
Az M0 keleti szektorát - a 4-es számú főút és az M3 autópálya között - szeptember 16-án helyezik forgalomba, az M0 északi hídját pedig várhatóan szeptember 30-án. Az MTI érdeklődésére Hagyó Miklós városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes sajtóirodája azt közölte: idén áprilisban a fővárosi önkormányzati tulajdonú Parking Kft. megrendelése alapján a Főmterv Zrt. elkészítette a teherforgalmi stratégiát, ami a tervek szerint az egyeztetések befejezését követően, 2009. január 1-jétől lép életbe.

További korlátozásokra ekkortól lehet számítani - írta a sajtóiroda.
Hozzátették: a fővárosi kerületek, valamint az érintett érdekvédelmi és civil szervezetek stratégiával kapcsolatos javaslatait a Parking Kft. augusztus 31-ig összesítette. Az összesített módosítási javaslatokat várhatóan szeptember 16-án tárgyalja a Főpolgármesteri Kabinet - jelezték.
Demszky Gábor főpolgármester még június 25-én sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az év végén egységes, konszenzusos és a város érdekét hangsúlyozó teherforgalmi stratégia elfogadására tesznek javaslatot.

A főpolgármester akkor azt mondta: Budapest nem lehet többé átjáróház, amelyet korlátlanul használhatnak a kamionok, miközben a főváros évente milliárdokat költ az elhasználódott utak felújítására. Utalt arra, hogy a 84 ezer budapesti mellett naponta 120 ezer tehergépjármű érkezik a fővárosba, és Demszky Gábor bejelentette: a következő években, 2018-ig több lépcsőben, a kerületekkel egyetértésben tovább szűkítenék a teherautók által használt célforgalmi utak körét is.

Hagyó Miklós városüzemeltetési főpolgármester-helyettes ugyanazon a sajtótájékoztatón azt mondta, az M0-ás keleti szektorának és a Megyeri hídnak az átadása után, jövő év januárjától tovább szigorítanák a tehergépjárművek budapesti közlekedését, például a Hungária körútra és a teljes pesti úthálózatra, a tranzitutak kivételével, csak díjfizetéssel hajthatnak majd be a tehergépjárművek.

A főpolgármester-helyettes akkor azt is elmondta, hogy 2009 januárjától ingyenes tranzitúttal biztosítják azt, hogy az új Megyeri hídról a Szentendrei úton és a Flórián téren át a teherautók eljuthassanak a 10-es útra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását