2024. május 11. - Ferenc

Ficsor: Én felelek

Ficsor Ádám személyes hitvallásának tekinti, hogy kabinetfőnökként elérje: ha a miniszterelnök mond valamit, az utána úgy is legyen, akarata ne vesszen el a rendszerben különböző érdekek miatt. A hivatalosan péntektől munkába állt korábbi agrár szakállamt
2008. február 2. szombat 07:16 - Hírextra

A miniszterelnök kabinetfőnöke úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc párbeszédet folytat az emberekkel, van víziója az ország számára és abban kell neki a hatékony segítség, hogy elképzelései megvalósuljanak.

Mint mondta, csütörtökön egy éjszakába nyúló megbeszélésen vázolta fel konkrét terveit a miniszterelnöki kabinet dolgozóinak és közösen hoztak döntést "stratégiai korrekciókról". Ficsor Ádám véleménye szerint erősíteni kell a miniszterelnök felkészítését, az általa vitt politikai ügyek menedzselését és nagyobb rálátást kell biztosítani neki arra, hogy ezekből mi hol tart. Hozzátette: az ezzel összefüggésben kiosztott feladatok hatékonyabb számonkérésére is szükség van.

Az új kabinetfőnök úgy látja, a kabinet a jellegénél fogva nyilvánvalóan továbbra is a napi politikai csatározások középpontja lesz, és ezen a területen erősíteni kell a stratégiai tervezést.
Ez szerkezetátalakítással jár, de a részletekről még korai lenne beszélni - jegyezte meg.

Ficsor Ádám azt mondta, nem akar olyan mélységben foglalkozni a kommunikációs területtel, mint elődje, ezért a kormányzati kommunikációs stáb a gyakorlatban nagyobb önállóságot és mozgásteret kap.

Gál J. Zoltán távozó kabinetfőnökről szólva hangsúlyozta: alapos, tartalmas, jó átadás-átvétel zajlott. Kaptam hasznos tanácsokat, felhívta a figyelmemet arra, mi nem működik jól és mire figyeljek - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, kívülről érkezett vezetőként tart-e attól, hogy nehezen fogadják majd el, azt válaszolta: a miniszterelnöki kabinetben profik dolgoznak, van világos igazodási pont, a miniszterelnök, mindenki érte dolgozik.

Hatékonynak, professzionálisnak igazságosnak és méltányosnak kell lennem az itt dolgozó kollégákkal - fogalmazott, hozzátéve, nem a hierarchiában elfoglalt helye miatt fogják majd elfogadni vezetőnek, hanem vezetési stílusa, cselekedetei miatt. "Kompromisszumos karakter vagyok" - jelentette ki.

Ficsor Ádám szerint többek között azért választotta őt erre a posztra a miniszterelnök, mert sikeresen bonyolította le az 1300 milliárd forintos uniós vidékfejlesztési programot, ami nagy és nehezen strukturált projekt volt. Mint mondta, most erre a közigazgatási és rendszerműködtető gyakorlatra van szükség a kabinetben, amellyel a közigazgatásból az átlagosnál nagyobb teljesítményt lehet kinyerni.
Az államtitkár fontosnak tartja, hogy szocialista politikus, aki a kezdetektől kiállt a nemzeti progresszió képviselete mellett. Különösen imponált nekem az utolsó másfél év, ami politikailag nem volt annyira eredményes, mint szerettük volna, de szakmailag és tartalmilag igen - fejtette ki.

Ficsor Ádám az MTI-nek beszélt arról is, hogy a munka érdekében félretette személyes politikai törekvéseit, és bár az MSZP-ben ő a Magyar Progresszív Társaság Platform elnöke, az operatív feladatokat más veszi át tőle.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását