2024. április 29. - Péter

Békési pályázati nyertesek

A Dél-alföldi Operatív Programban (DAOP) eddig elfogadott pályázatok csaknem harmada Békés megyéből érkezett - közölte a Dél-alföldi Regionáis Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezetője, amikor pénteken Békéscsabán beszámolt a megyegyűlésnek az első akcióterv
2008. szeptember 12. péntek 17:25 - Hírextra
Balogh László elmondta: a DAOP nyertes pályázatai a régióban megközelítik a 31,5 milliárd forintot, s ebből a Békés megyei győztesek majdnem 9,7 milliárd forintot nyertek el.
Az igazgató szerint ezzel a három megyét érintő források 30,79 százaléka érkezett Békésbe, ami összességében azt jelenti, hogy Békés majdnem a források harmadát nyerte el a három megye közül.

A megyei önkormányzat többségi fideszes képviselői azonban nehezményezték, hogy Békés mindössze a támogatások arányos részét nyerte el, hiszen, mint többen is szóvá tették, ezzel a leszakadóban lévő megye sohasem fogja utolérni régióbéli társait.

Tóth Imre képviselő, aki egyben a sarkadi kistérség vezetője is, például elmondta, hogy a kistérséghez tartozó települések közül senki nem nyert a belterületi utak felújítását célzó pályázaton, ezért azt kérte az ügynökség vezetőjétől, hogy kapjanak pozitív elbírálást a leghátrányosabb helyzetben lévő térségek, mint például a sarkadi.

Gajda Mihály, aki szintén fideszes képviselő, azt furcsállta, hogy a választási kampány idején több szocialista politikus is forintmilliárdokat ígért a Gyulai Várfürdő fejlesztésére.

Mint mondta, annak idején Ujhelyi István, aki korábban az önkormányzati és területfejlesztési minisztérium államtitkára volt, több mint 20 milliárd forintot ígért Gyulának turisztikai célra.
Ehhez képest a régiós tanács legutóbbi döntése során Gyula, bár pályázott, egyetlen fillért sem kapott a fürdő fejlesztésére, hanem tartalékba helyezték támogatási igényüket.

Balogh László válaszában azt hangsúlyozta, hogy a pályázatokat a szakemberek pontozzák, így az ügynökségnek nincs befolyása arra, hogy a megyékből érkező igények közül melyik nyer.
Az igazgató azonban kiemelte, hogy a jövőben a régiós tanács plusz pontokkal honorálhatja a leghátrányosabb térségekből érkező dolgozatokat.

Balogh László jelezte a most nem nyertes pályázóknak, hogy több program esetében lesz lehetőség még pályázni, sőt a régiós fejlesztési tanács kezdeményezni kívánja azt is, hogy az operatív programok között legyen lehetőség átcsoportosításra a következő pályázati körben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását