2024. június 23. - Zoltán

Szegeden indulhat a fürdőfejlesztés

Megkezdődhet a szegedi fürdőfejlesztés, ugyanis december 14-én tárgyalja a városi közgyűlés az aqualand-beruházás tulajdonosai közötti megállapodást - tájékoztatta az MTI-t pénteken Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester.
2007. december 1. szombat 08:17 - Hírextra
Szerdai ülésén a kormány a beruházás támogatásról döntött, így az unióval közösen, hárommilliárd forinttal járulnak hozzá a költségekhez - erősítette meg az alpolgármester.

A Ligetfürdő Kft, melynek az önkormányzat mellett, húsz százalékban a Hunguest Rt. a tulajdonosa, így jövőre megkezdheti az összesen hatmilliárd forintba kerülő munkálatokat - tette hozzá Szentgyörgyi Pál.

A szegedi közgyűlés még szeptember 14-én határozott Magyarország egyik legkorszerűbb wellness- és gyógyfürdőjének megépítéséről, a jelenlegi Liget fürdő helyén, a Hunguest Hotels Zrt. bevonásával. A határozat értelmében az önkormányzat és a fürdő szomszédságában található Forrás szállót üzemeltető Hunguest Hotels Zrt. közös projektcéget hozott létre.

A turisztikai központ üzembe helyezését követően a Hunguest Hotels Zrt. kivásárolhatja az önkormányzatot a cégből, az apportként bevitt eszközök inflációval növelt értékén. A szerződés értelmében a cégnek húsz évig fürdőt kell működtetnie a területen.

A megaépítkezés várhatóan 2009 végére fejeződik be és megnyitja kapuit a fedett, élménymedencés, négyszintes, fürdő-wellness komplexum.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását