2024. április 19. - Emma

Megalakult a gyermeklabdarúgó-szövetség

Pénteken a budapesti Duna Palotában megtartotta alakuló küldöttgyűlését a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség (MGYLSZ).
2008. szeptember 12. péntek 17:28 - Hírextra
Az MGYLSZ-t a húsz éve működő Góliát-MFC hívta életre, amely így a jövőben az egyesületi forma helyett szövetségi szinten folytatja működését.

A küldöttgyűlésen többek között Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is részt vett, s egyben tájékoztatást adott az új szövetség óvodai és iskolai futball-lal kapcsolatos elképzeléseiről.
Az MLSZ által megbízott ideiglenes elnökség már június 1-je óta dolgozott, s az eltelt időszak munkájáról is tájékoztatást kaptak az ülés résztvevői.

Elhangzott továbbá, hogy az MGYLSZ által szervezett magyar gyermeklabdarúgó bajnoki torna névadó főszponzora az OMW olaj- és gázipari cég lesz, s a mostani kiírásban várhatóan 500 iskola mintegy 30.000 ifjú focistája vesz majd részt. Az MGYLSZ célja, hogy 2010-ben ez a szám 80.000-re emelkedjen.

A működési szabályzat elfogadása mellett pénteken megválasztották a tisztségviselőket is. Az MGYLSZ elnöke Lendvai János, a Cetelem Bank elnök-vezérigazgatója, tiszteletbeli elnöke pedig Szepesi György lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását