2024. május 8. - Mihály

Almássy Kornél: Megzsaroltak!

Almássy Kornél, azt MDF elnökjelöltje azt állítja, hogy a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták és arra akarták rávenni, lépjen vissza pártelnökjelöltségétől. Az MDF alelnöke erről a Képviselői Irodaház folyosóján, megfogalmazása szerint illega
2008. szeptember 12. péntek 13:16 - Hírextra
Almássy Kornél közölte: arra is rá akarták venni, hogy lépjen ki az MDF-ből és mondjon le parlamenti mandátumáról. Mindezt azzal a nevetséges indokkal, hogy nyilvánosságra hoznak olyan terhelő adatokat, amelyek engem is belekevernek a most gyűrűző titkosszolgálati botrányba - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a részletekről nem tud semmit, de semmi olyat nem tett, amit ne vállalhatna. Az MTI kérdésére válaszolva kiemelte: nem lép vissza az elnökjelöltségtől.
A demokrata fórum jelenlegi alelnöke szerint helyes, ha egy pártelnöki címért folyó versenynek, vitának a széles nyilvánosság előtti része is van, és olyan is, ami csak a párt tagjaira, illetve vezetőire tartozik.

"Azért, hogy a kampány ne árthasson az MDF-nek, egészen péntek reggelig igyekeztem magamban tartani, hogy a fórum jelenlegi elnökéhez közelálló körök milyen eszközökkel nehezítették a kampányomat. Ma azonban valami olyan dolog történt, ami nemcsak a tisztesség, a jó ízlés, hanem minden jel szerint a törvényesség határain is túl megy" - fogalmazott.

Almássy Kornél kifejtette: miután bejelentette, hogy indul az MDF elnöki posztjáért, a legközelebbi munkatársai "hirtelen elvesztették fővárosi bizottsági tagságaikat, sőt volt, aki az állását is". A politikus állítása szerint az általa elnökölt budapesti szervezet tisztújítását Dávid Ibolya háromszor akarta megismételtetni. Megjegyezte: az egyik vidéki város MDF elnökét, aki őt támogatja, alapszabály-ellenesen, távollétében kizárták.

Szólt arról is, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának néhány jelenlegi elnökhöz hű tagja azzal fenyegetőzik, hogy kilép, és ezzel felszámolják a képviselőcsoportot, ha ő kapna többséget az országos gyűlésen. Mint mondta: az is az ellene folyó kampány része, hogy egyik pillanatról a másikra áljelöltek bukkantak fel, akik révén megakadályozhatják hivatalos jelöltté válását.

A polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter titkársága előzőleg az MTI-vel közölte: a Nemzetbiztonsági Kabinet pénteki ülésén úgy döntött, hogy meg kell erősíteni a fontos intézmények és létesítmények informatikai biztonsági védelmét és fel kell gyorsítani az informatikai biztonságot fokozó törvényelőkészítést.

A kabinet Szilvásy György miniszter kezdeményezésére, egy folyamatban lévő büntetőügy kapcsán ült össze. Mint a közleményben olvasható: egy "titkos hálózat működtetői megkísérelték a behatolást az elektronikus kormányzati gerinchálóhoz kapcsolódó egyes kormányzati szervek információs rendszerébe, veszélyeztetve ezzel e szervek törvényes és biztonságos működését". Szilvásy György arról tájékoztatta a kabinetet, hogy egy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) látókörébe került biztonsági vállalkozás eredeti rendeltetésétől eltérően "internetes kapcsolattartásra és információgyűjtésre alkalmas titkos hálózatot hozott létre".

"Ezt széles körű jogosulatlan titkos adatgyűjtésre - gyanú szerint egyebek közt minősített információk megszerzésére - használták fel" - tudatták a közleményben.
A tájékoztatás szerint az ügyben az NBH főigazgatója szeptember 10-én tett feljelentést a rendőrségen "számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, államtitoksértés, valamint más cselekmények gyanúja miatt", a nyomozás során a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még aznap a cég telephelyén illetve magánszemélyeknél számítástechnikai eszközöket foglalt le, az adatok kiértékelése folyamatban van.

Demeter Ervin fideszes képviselő, az Orbán-kormány egykori titokminisztere viszont sajtótájékoztatón - szintén pénteken - azt mondta, a napokban nyilvánosságra került adatgyűjtési ügy arra szolgál, hogy Szilvásy György előre felépített, koncepciós eljárással próbálja lejáratni a Fideszt; az ellenzéki párt hivatali hatalommal való visszaélés miatt az ügyészséghez fordul.
Demeter Ervin azt mondta: már az "ítélet" is készen van, arról van szó, hogy "Szilvásy György és bandája", hírbe akar hozni, meg akar vádolni egy vállalkozót, hogy politikusok és a Fidesz megbízásából mindenféle adatokat gyűjtött.

Arra a felvetésre, hogy a Magyar Hírlapban Horváth József, az érintett cég vezetője tesz arra utalást, hogy a Fidesszel közeli kapcsolatokat ápol a vállalkozás, Demeter Ervin kijelentette: tudomása szerint a Fidesznek semmilyen kapcsolata nincs ezzel a céggel. Hozzátette: "a nevezett úr" a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-helyettese volt, és minden főigazgató és helyettes kapcsolatban állt a miniszterével, ez ma sincs másként.

"A polgároknak joguk van tudni, mi történt valójában ebben az ügyben, és hogy kik az érintettek. Az mindenesetre szokatlan és számos kérdést is felvet, hogy a Fidesz volt titkosszolgálati minisztere meglepően jól informáltnak tűnik az ügyben. Már azelőtt egyértelmű, kategorikus kijelentéseket tett a témában, hogy a Nemzetbiztonsági Kabinet befejezte volna ülését, ezért nem tudni, honnan származnak az információi és ismeretei az ügy részleteiről" - olvasható az MSZP szóvivőjének az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Nem látjuk és nem értjük pontosan, mi történt vagy mi történik az MDF körül, de egyre nyilvánvalóbb, hogy egyesek magyarázattal tartoznak - szögezte le Nyakó István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását