2024. május 21. - Konstantin

Almássy érintett lehet az adatgyűjtésben

A legfőbb ügyésztől és a Nemzeti Nyomozó Irodától soron kívüli vizsgálatot kér Dávid Ibolya, az MDF elnöke, mert egy, a birtokába került hanganyag szerint Almássy Kornél, a párt alelnöke, egyben elnökjelöltje érintett lehet egy, a Dávid Ibolya személyére
2008. szeptember 12. péntek 15:08 - Hírextra
Dávid Ibolya a pénteki sajtótájékoztatóján felmutatott egy CD-t, amely tájékoztatása szerint tartalmazza a hangfelvételt. Ennek leiratát kiosztották az újságíróknak.

Az MDF elnöke a leiratot idézve közölte: egy vállalkozó egy III/III-as háttérrel is rendelkező vagyonvédelmi céget azzal bízott meg, hogy "azt szeretné, ha dolgoznának az MDF-re, a Dávid Ibolyára, keresnének rá terhelőket, merthogy ott van valami belső hatalmi váltás szándék előkészítve (...), meg akarják szerezni az MDF-ben az első helyet, valami alelnök van benne"; Dávid Ibolya a sajtótájékoztatón azt mondta, utóbbi Almássy Kornél.

Dávid Ibolya a hanganyag leiratából idézve kiemelte: T., a vállalkozó azt mondja, hogy S.-ék állnak a párton belüli váltás mögött, ők pénzelik, és a váltásban A. van benne. A pártelnök leszögezte, az S.-ként emlegetett személy egy volt kormányzati tag. A leirat szerint a beszélgetés T. J. és egy általa "elnök úrnak" nevezett személy között folyik.

A hanganyag a pártelnök szerint beszámol arról, hogy a vagyonvédelmi cég második embere találkozik Almássy Kornéllal, azért, mert ő adja meg "konkrétan az információ lényegét, hogy mit is akarnak a vagyonvédelmi cégtől". Dávid Ibolya információ szerint ez a találkozó létre is jött.
Kényelmetlen, szomorú és kiábrándító, hogy ma Magyarországon ilyen és az ezt követő néhány hanganyag megszületett - fogalmazott az MDF első embere.

"Ebben az ügyben nevek és olyan személyek vannak, akik az elmúlt hetekben, hónapokban megfordultak többször az MDF különböző képviselőinél és különféle ajánlatokat tettek, hogy ha a kötőtűt a hátamba szúrják, előnyöket fognak élvezni" - fogalmazott a pártelnök.

A demokrácia megcsúfolásának tartja a pártelnök, hogy tizennyolc évvel a rendszerváltozás után ilyen megtörténhetett. Hozzátette: mindezt a közélet és a demokratikus intézményrendszer elleni támadásnak tekinti, ezért a Nemzeti Nyomozó Irodától is soron kívüli eljárást kér. Dávid Ibolya szerint tisztázni kell az ügy gazdasági, politikai hátterét.

Kérdésre válaszolva a pártelnök elmondta: két napja juttatták el hozzá a hanganyagot egy feladó nélküli csomagban. "Rémülettel hallgattam végig", mi minden van benne - jelentette ki.


A hanganyagban a nevek és titulusok is szerepelnek, de személyiségi jogot nem akarnak sérteni, ezért a leiratban csak monogrammal idézik az elmondottakat - fogalmazott egy másik kérdésre a pártelnök.

Almássy Kornéllal az MDF elnökségi ülésén múlt héten beszéltek, azóta személyesen nem - tette még hozzá a politikus.

Dávid Ibolya felidézte: egy ismerősén keresztül arra kérte Almássy Kornélt, hogy vonuljon ki az MDF politikájából és a közéletből, mert méltatlan ember egy demokratikus parlamentben az, aki ilyen eszközöket maga igénybe vesz vagy támogat. "Ezt valóban kértem tőle, hogy tegye meg még péntek délelőtt, de ezt nem tette meg" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Arra a kérdésre, hogy az MDF kezdeményezi-e Almássy Kornél kizárást a frakcióból, Dávid Ibolya az mondta, a sajtótájékoztató után találkozik a képviselőcsoporttal, de ő személy szerint nem kezdeményezi az alelnök kizárását.

Dávid Ibolya nem sokkal délután kettő óra után a Legfőbb Ügyészség épületéhez érkezett, nyilatkozni nem kívánt, de a helyszínen tartózkodó újságíróknak megmutatott egy borítékot, amely a Kovács Tamás legfőbb ügyésznek volt címezve. Az MDF elnöke negyed órával később az épületből távozva az MTI-nek azt mondta: átadta az iratokat és a hanganyagokat a legfőbb ügyész titkárságán.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: Kovács Tamás legfőbb ügyész távollétében kabinetfőnöke, Dávid Tamás vette át a borítékot. Hozzátette: tanulmányozzák annak tartalmát és a legfőbb ügyész haladéktalanul megteszi a szükséges intézkedéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2008. szeptember 13. 10:39
A nemzetközi helyzet fokozódik!!!
Pelikán József
2008. szeptember 13. 10:38
– Pista, iszol-e mustot, Pista, iszol-e mustot...
- Igen. 1942-ben ismertem meg Dániel Zoltánt... Egy ismerősöm, név szerint Galván Tivadar mutatta be nekem...
Egy csőszkunyhóban találkoztunk a Jugoszláv határnál, és békaemberek hozták át a híreket, ürgebőrbe varrva...
- Kis szűcs, mit sütsz... kis szűcs, mit sütsz...
És aser elvtársat is ismerem!
;)
saxo
2008. szeptember 12. 15:31
Hát, Bástya elvtársat már nem akarja meggyilkolni senki ??? Ezt a szégyent nem élhetem túl!!
Brühühhhüüühhűűűű....

Hálátlan csürhenépség !!
Brühühüüühűűűű...........

Hol vagy, hol vagy Virág elvtárs?
Legalább, te simogathatnád a fejem ebben a szörnyű vérzivatarban...!
Brühüüühhüüühűűűűűűűű...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását