2024. március 29. - Auguszta

A Kistehén lenyomja Amerikát

Az Egyesült Államokban koncertezik szeptember eleje óta a Kistehén (korábban Kistehén Tánczenekar). A hazai pódiumokon kedvelt és Európában is igen népszerű csapat amerikai körútjának első hetében máris jelentős sikereket ért el, s újabb koncertekre hívtá
2008. szeptember 12. péntek 15:04 - Hírextra
A Kistehén összesen több mint harminc koncertet ad Amerikában. Az első két fellépésükre szeptember 6-án és 7-én az Ohio állambeli Bowling Greenben, a Black Swamp Arts fesztiválon került sor.

A zenekar menedzsere, Gáncs Andrea, az MTI-nek elmondta: ezeknek a koncerteknek annyira jó fogadtatása volt, hogy máris visszahívták őket október 1-jére, amikor egyébként szabadnapos lett volna az együttes. Egy másik városban pedig látta őket egy szervező, és Detroitba hívta a csapatot.

A Kistehén (Little Cow néven) nem amerikai magyar kolóniáknak játszik, hanem különböző fesztiválokon, kitűnő klubokban, kulturális központokban - egyebek között Milwaukee-ban, Kansas Cityben, Chicagóban (a World Music Festivalon, az egyik legismertebb világzenei fesztiválon), Bostonban, New Yorkban lépnek fel - itt lemezfelvételek is készülnek. Lesznek fellépéseik a nyugati parton, San Franciscóban és Los Angelesben is. Meghívást kaptak Kanadába is.

Gács Andrea elmondta, hogy az együttesnek máris megjelent egy lemeze és egy újabbat is terveznek amerikai producerrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását