2024. március 30. - Zalán

Vissza lehet szerezni a bizalmat

Az MSZP országos választmányának elnöke úgy gondolja, hogy a következő két évben az európai uniós fejlesztések, a beruházások és a nagy rendszereket érintő, jó értelemben vett változások révén a párt vissza tudja szerezni a választók bizalmát, támogatását
2008. szeptember 11. csütörtök 16:57 - Hírextra
Simon Gábor szerint a jelenlegi politikai palettán az MSZP az egyetlen párt, amelyik látható, elolvasható, kitapintható programmal rendelkezik.

"Olyan étterembe nem megyünk el ebédelni, ahol nem látjuk, mit kapunk fő fogásként, levesként és desszertként. A Fidesz éttermében ma nem látjuk a menüt. Az MSZP étterméről lehet azt mondani, hogy nem első osztályú, de legalább tudom, mit fogok kapni" - mondta.

Az MTI-nek a kormányzás jövőjéről szóló kérdésére válaszolva hangsúlyozta: az MSZP-nek a választópolgárok által adott mandátuma erre a ciklusra szól."Mi nem két évre vállaltuk az ország ügyeinek összefogását a kormányzás terén, hanem egy ciklusra. A ciklusból van még két év. Szeretnénk, ha ezt a parlament, az országgyűlési többség és az azon kívüli támogatással meg tudnánk valósítani" - emelte ki.

Simon Gábor szerint az országnak szüksége van arra, hogy ne egy széttöredezett, politikai veszekedésekkel tarkított időszakot kelljen megélnie, hanem egy-egy politika érdemben végig tudja csinálni vállalásait. Felhívta a figyelmet arra, hogy két év makrokiigazítását követően egyensúlyba hozták az országot, az államháztartás is egyensúlyba kerül, és az összes régiós ország közül egyedül a magyar gazdaság növekszik, ami a trendeket illeti.

A szocialisták választmányi elnöke szerint felelős politika az, ami figyelembe veszi az ország valós realitásait, azt, hol van a tűrőképesség egzisztenciálisan és politikai értelemben, figyelembe veszi továbbá az ország lehetőségeit, az erőforrásokat és a külső környezet hatásait.

Megjegyezte: nem szabad hasraütésszerűen szakmapolitikai megállapításokat tenni. Mint mondta, erős kétkedéssel kell fogadni, ha valaki azt mondja, ha holnap kormányra kerül, rögtön lesz egymillió munkahely, ha pedig 20 százalékkal csökkenti a járulékokat, akkor mindenki odatódul az adókasszához és elkezdi megfizetni a terheket és garmadával jönnek létre munkahelyek.

"Ezek elnagyolt, közgazdaságilag nem igazolt megállapítások, ugyanakkor alkalmasak arra, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet" - mondta egyebek mellett Simon Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását