2024. május 2. - Zsigmond

Hegyeshalomra épülnek az átkelők

Hétfőn megkezdték a hegyeshalmi határátkelő átépítését. December 21-től, Magyarország csatlakozásának napjától a schengeni egyezményhez, már megállás nélkül lehet áthaladni a magyar-osztrák határon.
2007. december 10. hétfő 20:21 - Hírextra
A most megkezdett átalakítás során a magyar és az osztrák autópályát úgynevezett kényszerúttal kötik össze - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Újszászi Zsolt a Hegyeshalmi Határrendészeti Kirendeltség vezetője. A forgalmat beton terelő elemekkel vezetik majd mindkét irányba a jelenlegi első és második sávokba.

A munkálatokkal december 20-ig végeznek. A határőr bódék egyelőre maradnak, hiszen ideiglenes határőrizetet kivételes esetekben, mint például a labdarúgó Európa-bajnokság vagy a magyarországi Forma-1-es futam idején biztosítani kell.

A schengeni csatlakozást december 20-án éjfélkor óriási népünnepéllyel ünneplik Hegyeshalomnál, a forgatókönyv szerint a külügyminiszter leszereli a sorompót, a miniszterlnök valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter pedig leemeli azt - tette hozzá Újszászi Zsolt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását