2024. április 24. - György

Technika kell

Jó technika nélkül nincsen jó tartalom - hangoztatta Medveczky Balázs, a Magyar Televízió (MTV) ügyvezető alelnöke az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) kétnapos, budapesti közgyűlésén mondott megnyitó beszédében.
2008. július 3. csütörtök 11:15 - Hírextra
"Noha tisztában vagyok azzal, hogy a tartalom előbbre való a technológiánál, hiszek abban, hogy jó televíziót csak jó technikai körülmények között lehet csinálni" - mondta Medveczky Balázs, mielőtt egy kisfilmen röviden bemutatta az MTV épülőfélben lévő óbudai székházát.

Hangsúlyozta: a jövő év végéig tartó munkálatok lezárultával a nagyobbik magyarországi köztévé egy - Európában egyedülálló módon, zöldmezős beruházásként épült - teljesen informatikai alapon vezérelt, nagy felbontású (HD) minőségben készülő műsorok előállítására alkalmas gyártóbázisba költözik.

Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke köszöntőjében hangsúlyozta: Európa a világ legversenyképesebb térségévé akar válni, ám ez csak saját termékekkel, szolgáltatásokkal sikerülhet.

Mint mondta, ehhez a legkiválóbb oktatási rendszerre és kutatóintézet-hálózatra, valamint felelős médiára van szükség, hiszen a tömegtájékoztatás - különösen pedig a televízió - "tájékoztathat, oktathat, szórakoztathat, de sajnos manipulálhat is".

A tanácskozást levélben köszöntötte Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament elnöke, aki az EBU-nak az európai nyilvánosság és közösségtudat formálásában betöltött szerepét hangsúlyozta.

A megnyitót követően a szervezet teljes jogú tagjainak részvételével rendkívüli közgyűlési ülés kezdődött, de a program szerint már délelőtt folytatódik a társult tagok és a megfigyelők bevonásával a megnyitót követően zárt ajtók mögött zajló tanácskozás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását