2024. május 6. - Ivett, Frida

Veszélyes a jobbkormányos autók használata Magyarországon

Veszélyes a jobbkormányos autók használata a jobboldali közlekedésben, ráadásul az Angliából hazajáró munkavállalók okán egyre több van belőlük Magyarországon - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.
2008. szeptember 11. csütörtök 08:54 - Hírextra
Csak Mohácson mintegy száz jobbkormányos autó közlekedik, melyekkel a korlátozott láthatóság miatt sem előzni, sem a járda mellől elindulni nem egyszerű feladat. Ráadásul a fényszóróik sem a jobboldali közlekedéshez vannak beállítva. A belső sávot jobban, az út jobb szélét, ahol esetenként gyalogosok közlekedhetnek, kevésbé világítják meg.

A hatóságok jelenleg semmit sem tehetnek a probléma megoldására. A szabályok szerint bárki közlekedhet külföldi rendszámú, így jobbkormányos autóval is a határátlépéstől számított harminc napon belül. Utána elvben kezdeményezni kellene a több százezer forintba kerülő hazai forgalomba helyezést, ám az európai uniós határnyitás óta senki sem tudja megállapítani, honnan is kezdődik az egy hónap.

Rendőrségi szakemberek, mohácsi városi és Baranya megyei önkormányzati képviselők is jogszabályi változtatásokat sürgetnek az ügyben - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását