2024. április 20. - Tivadar

Megelőzhető lett volna a kaposvári kisfiú halála

A szociális tárca szerint megelőzhető lett volna annak a hároméves kisfiúnak a halála, akit apja vert agyon a tavasszal Kaposváron; a hivatalok szerint viszont nem lehetett előre látni a tragédiát - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.
2008. szeptember 11. csütörtök 09:00 - Hírextra
A tárca vizsgálatában azt állapították meg: a gyámhivatal, a gyermekjóléti szolgálat és a családok átmeneti otthona is hibázott. Nem tettek feljelentést, nem vették gondozásba a hároméves Kevint és testvéreit, holott a családnál súlyos gondok merültek fel.

Kiderült, hogy a család problémáiról régóta tudtak a hatóságok, mivel az apa súlyosan bántalmazta a gyermekeit, s börtönben is ült emiatt. Az anyát és a gyerekeket végül átmeneti otthonban helyezték el, ám az anya Kaposvárra utazott a gyerekekkel, s ekkor történt a tragédia.

Vörös Gyula, a kaposvári önkormányzat népjóléti igazgatója a megyei napilapnak azt mondta: nem hibáztak a hatóságok, ezt a tragédiát nem lehetett előre látni. A gyerekeket azért nem emelték ki a családból, mert az anya végig együttműködő volt.

A lap értesülése szerint a tragédiát követően az anyától elvették a három gyereket, a gyámhivatal megtiltotta, hogy látogassa őket. Az apa előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását