2024. május 18. - Erik, Alexandra

Eörsi: elmozdultunk a diplomáciai holtpontról

Az SZDSZ-es Eörsi Mátyás szerint a magyar-szlovák kormányfői találkozón született megállapodás kimozdíthatja a holtpontról a két ország kapcsolatát, a magyar pártok azonban "infantilizmusról és teljes felelőtlenségről" tettek tanúbizonyságot.
2009. szeptember 11. péntek 14:49 - HírExtra
Az Országgyűlés európai ügyek bizottságának szabad demokrata elnöke az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy a magyar kormány a csütörtöki tárgyaláson tisztességes eredményt ért el, miközben a pártok egymásnak estek, utalva a fideszes Németh Zsolt és az MDF nyilatkozatára.

Eörsi Mátyás szerint mindenki tudta, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök nem arathat "kiütéses győzelmet" Robert Fico szlovák kormányfő felett.

Hozzáfűzte: lehet pontokat szerezni a kormány ellen a pártoknak, de ennek levét a határon túli magyarok isszák meg.

A politikus szerint a 11 pontos megállapodás kimozdíthatja a holtpontról a magyar-szlovák kapcsolatokat. Mint mondta, ő szerette volna, ha Magyarország ennél többet ér el, de most ennyit lehetett.

Eörsi Mátyás az eredmények közzé sorolta, hogy a szlovák fél sajnálkozását fejezte ki Sólyom László köztársasági elnök meghiúsult látogatása miatt, és hogy az EBESZ kisebbségi főbiztosának véleményét is kikérik a felek.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke csütörtökön kudarcnak nevezte a magyar és a szlovák miniszterelnök szécsényi találkozóját. Úgy fogalmazott: Robert Fico "felmosta a padlót" Bajnai Gordonnal.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF külügyi kabinetjének vezetője csütörtökön azt mondta, "nehéz eredményesnek minősíteni" Bajnai Gordon és Robert Fico találkozóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását