2024. május 2. - Zsigmond

Hétfőn jön Barroso

Hivatalos látogatást tesz hétfőn Magyarországon José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke, aki többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Szili Katalin házelnökkel is találkozik.
2008. szeptember 11. csütörtök 16:26 - Hírextra
Barroso hétfőn délelőtt találkozik a miniszterelnökkel, majd részt vesz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet irányító testületének első ülésén.

Az Országgyűlés sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint az Európai Bizottság elnöke hétfő délután találkozik Szili Katalinnal, 17 órakor pedig beszédet mond az Országgyűlés plenáris ülése előtt.

A házelnökkel folytatott kétoldalú megbeszélésen a tervek szerint áttekintik az uniós tagság első éveiben szerzett parlamenti tapasztalatokat, a Magyarország előtt álló feladatokat, különös tekintettel a magyar EU-elnökség közeledtére - áll a kommünikében. A felek várhatóan érinteni fogják a lisszaboni szerződés jövőjét is.

Az Országgyűlésben elmondott beszéd után José Manuel Durao Barroso a sajtó számára is nyilvános beszélgetést folytat az EU napirendjén szereplő aktuális témákról, valamint a 2011-es magyar EU-elnökségről. A találkozóra meghívást kaptak az Országgyűlés alelnökei, az országgyűlési frakciók vezetői, az Országgyűlés állandó bizottságainak elnökei, valamint az Európai ügyek és a Külügyi és határon túli magyarokkal foglalkozó bizottság teljes tagsága.

Szili Katalin júniusban, az európai házelnökök lisszaboni konferenciáján hívta meg Magyarországra az Európai Bizottság elnökét.José Manuel Durao Barrosónak hivatalba lépése óta deklarált célja, hogy meglátogassa a tagállamok nemzeti parlamentjeit, ezzel is tovább erősítve a nemzeti parlamentek szerepét az EU-ban - jegyzi meg az Országgyűlés sajtószolgálatának közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását