2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Lendvai is "egy nemzeti kormánnyal" takarózik

Az eddiginél nagyobb társadalmi támogatottságot maga mögött tudó nemzeti kormányra van szükség, nem előrehozott választásokra - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője.
2009. március 23. hétfő 08:35 - HírExtra
A nemzeti kormányban ne pártkatonák, hanem szakemberek dolgozzanak, akiket eddigi életművük jogosít fel arra, hogy miniszterek legyenek az új kormányban. "Olyan kormányt akarunk, amelynek szélesebb eszköztára lesz ahhoz, hogy a radikálisabb intézkedéseket is végrehajtsa, nem visszavonva az eddigieket" - közölte.

Előrehozott választások eredményeként mintegy öt hónap múlva lehetne legkorábban új kormánya az országnak, amit a gazdasági világválság miatt most nem lehet megvárni. Jelenleg azonban nincsenek még képviselőjelöltjeik a pártoknak, és a programjaikat is időbe telne ismertetni a választókkal egy kampány során - vélekedett a szocialista frakcióvezető.

Lendvai Ildikó rámutatott: a világválság miatt a költségvetés eddigi 700-800 milliárd forintos kiadáscsökkentése után újabb ilyen irányú lépéseket kell tenni. A távlati célok közül azonban a legfontosabbnak a szerkezeti reformokat tartotta.

Az MSZP frakcióvezetője kijelentette: "nem bábot keresünk, hanem miniszterelnököt", akinek nem csak a szocialista párt támogatását kell elnyernie. Az új kormányfőnek jogi értelemben új miniszterekkel kell együttműködnie, ám ez nem zárja ki, hogy a jelenlegi kormányból ne kaphatna valaki megbízatást az új kormányban is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását