2024. május 13. - Szervác, Imola

Az SZDSZ ügyvivői megosztottak

Suchman Tamás szocialista képviselő szerint korántsem egységesek az SZDSZ ügyvivői a kormányfő Megegyezés című programjának megítélését illetően. A politikus erről csütörtökön beszélt az MTV Nap-kelte című műsorában.
2008. szeptember 11. csütörtök 08:46 - Hírextra
Suchman Tamás azt mondta: ellentétben azzal a közléssel, hogy az SZDSZ egyhangú döntést hozott a program elutasításáról, ő úgy tudja, az ügyvivői testület 8:4-es szavazással döntött.
Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke szeptember 5-én, pártja ügyvivői testületének ülése után jelentette be, hogy az SZDSZ elfogadja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tárgyalásra szóló meghívóját, de a megbeszélésen nem a kormányfői programról, hanem a szakértői kormányról akar egyeztetni.

Eörsi Mátyás, az SZDSZ 13 tagú ügyvivői testületének egyik tagja, aki nem vett részt az ülésen, egy nappal később úgy vélekedett, hogy demokráciában nem létezik szakértői kormány.

A pártoknak emiatt az ország előtt álló kihívásokról kell tárgyalniuk, azt kell megnézniük, van-e olyan javaslat az asztalon, amelyhez többséget lehet szerezni a parlamentben - tette hozzá.
Suchman Tamás arról is beszélt, hogy szerinte az SZDSZ sem akarja az előre hozott választást.

"Az SZDSZ nem fél, (...) csak számol, nem fél, hanem okos" - fogalmazott a politikus, aki arra is utalt, hogy az liberálisok támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint 2 százalékon áll.

A szocialista képviselő úgy vélte: ha nem lesz költségvetés, akkor ki kell írni az előre hozott választásokat, hiszen Gyurcsány Ferenc megígérte, hogy ebben az esetben benyújtja lemondását a köztársasági elnöknek.

Hozzátette: nem gondolja, hogy a csütörtöki lesz az utolsó tárgyalás az MSZP és az SZDSZ között.
A miniszterelnök kezdeményezésére az MSZP és az SZDSZ tárgyalódelegációja a Képviselői Irodaházban egyeztet.

Az MTI információi szerint az MSZP delegációja, amelyet Gyurcsány Ferenc vezet, a kormány által szerdán elfogadott középtávú munkatervet "viszi magával".

Az SZDSZ többször is kinyilvánította, hogy a Megegyezés című programról nem tárgyal. Gusztos Péter ügyvivő szerdán ezt a "pótcselekvés, a lassú agónia politikai programjának" nevezte, és továbbra is a szakértői kormány létrehozását szorgalmazta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását