2024. május 3. - Tímea, Irma

SZDSZ: cselekvőképes kormány kellene

Veszélyes politikai patthelyzet alakult ki, ezért olyan cselekvőképes kormányra van szükség, amely az év végén el tud fogadtatni egy végrehajtható, a magyar gazdaság versenyképességének növelését megcélzó költségvetést - mondta Gusztos Péter, az SZDSZ ügy
2008. szeptember 10. szerda 16:30 - Hírextra
A liberális ügyvivő szerint a szocialisták és a konzervatívok elfordultak a megoldás keresésétől. Mint mondta, a szocialisták azt szeretnék, hogy maradjon a miniszterelnök személye és az "egy lépést előre, kettőt hátra" programja. Gusztos Péter kiemelte: a Megegyezés című programot az SZDSZ nem tudja támogatni, mert az "pótcselekvés, a lassú agónia politikai programja".

Gusztos Péter közölte: a Fidesz és az MDF által szorgalmazott előre hozott választások azt eredményeznék, hogy a parlament feloszlatása után Magyarországon egyéves dzsungelháború kezdődne. Hozzátette: ez "az erdő magunkra gyújtásának politikai programja".

A liberálisok azt javasolják, hogy valamennyi politikai erő "vegyen egy nagy levegőt és próbáljon megállapodni". Gusztos Péter szerint így tudnak egy olyan cselekvőképes kormányt választani, amely nem a választásokkal, hanem a gazdaság rendbetételével törődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását