2024. április 27. - Zita

A főváros elégedett a BRFK-val

Az európai nagyvárosok bűnügyi statisztikáival összehasonlítva, így a nyomozáseredményességben is megőrizte vezető helyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság - nyilatkozta Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés városrendészeti bizottságának elnöke az MTI-nek s
2007. április 12. csütörtök 09:24 - Hírextra
A testület átruházott hatáskörben két fideszes tartózkodással elfogadta a BRFK múlt évi munkájáról szóló beszámolót. Az önkormányzat 220 millió forintos tavalyi támogatásának felhasználásáról készült főkapitányi beszámolót már a fideszesek is megszavazták - tette hozzá.

A szocialista politikus a rendőrség kiemelt feladatának tartja a közlekedési mobilitás fenntartását, a 4-es metró építési körzetében a közlekedés biztosítását, az ifjúság, a gyermekek és az időkorúak védelmét, a drogozás és a közterületi rendetlenség felszámolásában való aktív részvételt. Ez utóbbi téren, a falfirkák és vadplakátozás elleni hatékony fellépésben a közterület-felügyelők is részt vállalnak - jegyezte meg.

Kosztolányi Dénes (Fidesz) alelnök elmondta, hogy a jelentés hiányosságai miatt nem szavazták meg a beszámolót. Példaként említette, hogy csakúgy, mint két hete a főkapitány egy rendkívüli tájékoztatója kapcsán, most sem reagált Gergényi Péter az őszi utcai zavargások kapcsán készült két jelentés, a Gönczöl-, illetve a Morvai-bizottság megállapításaira.

A fideszes politikus nem vitatva a BRFK eredményeit, felhívta a figyelmet arra, hogy a bűnügyi statisztika egy csalóka dolog. Példaként említette, hogy a gépkocsi-lopások a 2001-es beszámoló szerint 5 százalékkal, tavaly 9 százalékkal csökkentek a statisztika alapján, de még mindig 4.500 körüli az ellopott autók száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását