2024. április 20. - Tivadar

Kevés panasz volt az utasok körében

A paraméterkönyv módosításai eljutottak az utasok többségéhez, a panaszok száma elenyésző volt, ugyanakkor sokan csak utazásuk során szembesültek a változásokkal - tájékoztatta a BKV a menetrendváltozás tapasztalatairól szerdán az MTI-t.
2008. szeptember 10. szerda 19:22 - Hírextra
Augusztus 21-étől, illetve szeptember 6-ától a közlekedési vállalat 1.100 menetrendet módosított; 71 átszámozás, 13 járatösszevonás, 12 járatmeghosszabbítás történt, tíz új betétjárat és öt új viszonylat indult, három járat pedig más vonalat is bejár. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a változásokkal a széleskörű tájékoztatás ellenére sokan csak az utazás során szembesültek, ezért a BKV a nagyobb forgalmi csomópontokban személyesen, valamint hangosbemondón is értesítette az utasokat.

Emlékeztettek, hogy a vállalat többek között a jegy- és bérletpénztárakban tájékoztató kiadványt osztott, közlekedési szakembereik, valamint az érintett budapesti kerületek polgármesterei egy hónapon keresztül folyamatosan bemutatták az egyes kerületekkel kapcsolatos változásokat, járműveikre színes tájékoztatókat helyezett el, illetve honlapjukról a változásokat tartalmazó dokumentumot 44 ezren töltötték le.

A BKV tájékoztatása szerint az ügyfélszolgálathoz telefonon beérkezett panaszok száma öt százalék körül mozgott az összes híváshoz viszonyítva, a honlapon található tájékoztatót pedig a 44 ezer letöltő közül 169-en nem találták jónak. Az ügyfélszolgálat egyébként a bevezetések napján az átlagos napi 200 hívás helyett 500-at fogadott, ezek 65 százaléka volt a menetrendi változásokkal kapcsolatos.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester május 29-én írta alá a BKV ez évi paraméterkönyvét, összmenetrendjét.Korábban a BKV vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy a cég számára évente 1,1 milliárd forintos megtakarítást eredményező paraméterkönyv kiszámíthatóbb közlekedést jelent majd az utasok számára.

Részben a paraméterkönyv korábbi tervezete miatt áprilisban kétszer is sztrájkoltak a BKV szakszervezetei, és több civil szervezet, valamint fővárosi kerület is tiltakozott a bevezetése ellen. Végül egy új, körülbelül két százaléknyi teljesítménycsökkenéssel számoló paraméterkönyvet fogadott el a főváros.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását