2024. május 14. - Bonifác

Fidesz-javaslatok a politikai helyzet megoldására

Többféle javaslat is elhangzott a Fideszben az elmúlt napokban arra, hogy miképpen lehetne a jelenlegi válságos politikai helyzetre megoldást találni a parlamentben; várhatóan az elnökség keddi ülésén döntenek a teendőkről - írta a keddi Magyar Hírlap.
2008. szeptember 9. kedd 06:50 - Hírextra
A napilap úgy értesült, hogy a legvalószínűbben az tűnik, amiről Orbán Viktor pártelnök beszélt a hét végén rendezett zártkörű kötcsei polgári pikniken. E szerint a Fidesznek az használhat a leginkább, ha kimarad a politikai adok-kapokból.

"Ha beállunk a pofozkodásba, mi is nagyot kaphatunk, és a nőt is elvihetik" - a lap szerint ezzel a hasonlattal élve magyarázta a pártelnök, hogy nem kell kezdeményezőként fellépniük.

Ennek oka az lehet, hogy nem látják pontosan az SZDSZ- és az MDF-frakción belüli törésvonalakat. Nem tudják megítélni, hogy egy bizalmi szavazáson a névleg ellenzéki pártokból hányan szavaznának Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett - ismerteti az újság.

A Magyar Hírlap információi szerint a pártban már készült egy olyan parlamenti határozati javaslat, amelyről csak annyit tudni: közel áll a konstruktív bizalmatlansági indítványhoz. Mivel nem az, és nem is a bizalmi szavazásról szól, csak a parlament önfeloszlatását tartalmazhatja.

A cikk szerint a helyzet óráról órára változik, korántsem biztos, hogy a Fidesz ezzel előáll. Az előzetes tervek szerint a javaslatot vagy az ellenzéki pártelnöki találkozón, vagy a hétfői parlamenti idénynyitányon terjesztik majd elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását