2024. május 10. - Ármin, Pálma

Az SZDSZ kampányfőnökévé választották Horn Gábort?

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az SZDSZ hétfői ügyvivői testületi ülésén kampányfőnökké választották Horn Gábort, a párt megyei elnökeinek hétvégi találkozóján pedig helyi szinten zöld jelzést kaptak a vezetők, hogy elkezdjék az előre hozott választásoka
2008. szeptember 9. kedd 06:43 - Hírextra
A napilap keddi számában megjelent cikk szerint egy, a párt felső vezetéséhez tartozó forrás azt mondta: a szakértői kormánynak sincs nagy jövője, és akár már a 2009-es európai parlamenti választásokkal egy időben megtartható lenne az idő előtti országgyűlési választás.

A cikk szerint a szombaton Kecskemét mellett tartott megyei elnöki találkozón az országos pártvezetéssel egyetértésben megszületett a döntés a választási felkészülésről. Ez azt jelenti, hogy a megyei-helyi szervezetekben megkezdődhet a jelöltállítási-kiválasztási folyamat.

A lap úgy tudja, végéhez közeledik a több hónapos belső harc az SZDSZ jelenlegi két kulcsfigurája, Fodor Gábor és Kóka János között. Megegyezésük értelmében Kóka követi a Fodor-féle vezetés döntéseit, cserébe viszont frakcióvezetőként élvezheti a pártelnök bizalmát.

A játszma következő lépéseként Fodor még azelőtt találkozik az MSZP delegációjával, hogy saját frakciójának ülése lezajlana. Ez is a paktum része: Fodor nyugodtan tárgyalhat az MSZP-vel a szakértői kormányról, nem kell attól tartania, hogy a frakció később megfúrja a tárgyalás eredményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását