2024. március 29. - Auguszta

MSZP: A Fidesz távolodjon el a Jobbiktól

A Fidesznek véget kell vetnie a szélsőjobbal létrehozott szellemi és szóbeli koalíciójának, hogy ezt ne követhesse a tettek koalíciója a parlamentben - közölte Alexa György szocialista Országgyűlési képviselő szerdán az MTI-vel.
2009. június 17. szerda 16:53 - HírExtra
A képviselő közleménye szerint elvárják a Fidesztől, hogy ott legyen csütörtökön a Cipők a Duna-parton elnevezésű emlékműnél, amelyet hétfőn ismeretlenek meggyaláztak, mert "van mit tisztára mosniuk".

Ezzel kapcsolatban Alexa György azt írta: alig néhány hete, hogy a szélsőjobbos Magyar Gárda egyik rendezvényén nyíltan tagadták a holokausztot. És alig néhány napja, hogy a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Tatabánya polgármestere a "holokausztot relativizáló" kijelentéseket tett.

"Azóta nem találták meg a módját, hogy bocsánatot kérjenek az áldozatoktól és a túlélőktől, csak mellébeszélésre és zavart, de pökhendi magyarázkodásra tellett Bencsik Jánostól. Mint ahogy a szélsőjobbosnak látszó fővárosi Fidesz frakcióvezetőtől, Tarlós Istvántól is" - áll a közleményben.

Alexa György kitért arra is, hogy a Fidesz, s főleg Pokorni Zoltán mentegeti a törvényellenesen felállított Turulszobrot is, amely az MSZP-s képviselő szerint az egykori és az újnyilasok által előszeretettel használt szimbólum.

"Nem véletlen tehát, hogy Pokorni Zoltán beállt azok sorába, akik újra elfogadottá akarják tenni a nyilasok által egykor használt, a Jobbik és a többi szélsőjobboldali által nagy becsben tartott szimbólumot. Ahogyan nem véletlen az sem, hogy Orbán Viktor korábban személyesen vette védelmébe az árpádsávos zászlót, amiből az elmúlt években ugyanannyi lengett a Fidesz rendezvényein, mint a Jobbikén" - írta a politikus szerdán.

Suchman Tamás MSZP politikus felhívással fordul az ország közvéleményéhez, társadalmi szervezetekhez, egyesületekhez, és politikai pártokhoz annak érdekében, hogy közösen tiltakozzanak az olyan antiszemita megnyilvánulások ellen, mint amilyen hétfőn történt, amikor ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti alsó rakparton található holokauszt-emlékmű több cipőjébe. (A szoborkompozíció azoknak az áldozatoknak állít emléket, akiket nyilaskeresztes fegyveresek 1944-45-ben a Dunába lőttek.)

A szocialista politikus hétfőn az MTI-nek azt mondta: azt kéri, hogy a tiltakozók csütörtökön este hét órára menjenek az emlékműhöz, és vigyenek magukkal egy cipőtisztisztításra alkalmas eszközt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását