2024. május 6. - Ivett, Frida

Defibrillátort kaptak

Defibrillátort adományozott a Szívügyünk Szolnok Közhasznú Alapítvány Törökszentmiklósnak; az újraélesztő készüléket a városi rendelőintézet ügyeletén helyezték el - közölte az alapítvány kuratóriumának elnöke az MTI-vel.
2008. szeptember 9. kedd 07:41 - Hírextra
Szabó József elmondta: a rendelőintézet régi defibrillátora elromlott, ezért a város polgármesterének kérésére az alapítvány a lehető leggyorsabban gondoskodott arról, hogy pótolják az újraélesztéshez fontos eszközt. A gép beszerzését több helyi vállalkozó is támogatta.

Az elnök jelezte: az alapítvány elhatározta, hogy az országban egyedülállóként Jász-Nagykun-Szolnok megye további nagyobb városainak, így Jászberénynek, Karcagnak és Szolnoknak a forgalmasabb helyein is elhelyeznek ilyen készülékeket.

A Szívügyünk Szolnok Közhasznú Alapítvány több mint 10 éve azért alakult, hogy segítsen a megyében elmaradott kardiológiai ellátás helyzetén, miután a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozások vezető helyen állnak.

A hirtelen halál állapot bekövetkezésének hátterében 90 százalékban a koszorúér-betegség áll. Ritmuszavar keletkezik, amely megakadályozza a szív ritmikus működését és a vérkeringés összeomlik. Ez a folyamat egy laikus által is működtethető defibrillátor segítségével visszafordítható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását