2024. május 10. - Ármin, Pálma

Tanyabusz-program indul

Csaknem 1100 település és kistérségi társulás kap 8-10 millió forint körüli, önrészt nem igénylő támogatást a tanyabusz-program keretében - írja a csütörtöki Népszabadság.
2009. január 8. csütörtök 06:47 - Hírextra
Régi gond, hogy a menetrendszerű tömegközlekedés üzemeltetőinek nem éri meg kevés ember kedvéért elegendő járatot üzemeltetni, ezért hátrány éri a nehezen megközelíthető kisközségek, tanyák lakóit. Erre a problémára kínál megoldást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében meghirdetett tanyabusz-program.

A járművek beszerzésére 100 százalékos EU-s támogatást lehet igényelni. Margittai Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke elmondta: a múlt év végéig 1198 igénylés érkezett a buszvásárlás támogatására, s 1086 kérelmező kapott pozitív választ.

A lapban az is olvasható, hogy bár a támogatásról szóló döntések zöme már a múlt év végén megszületett, a legtöbb - a járművek vásárlását biztosító - kötelező közbeszerzési eljárást csak ez év elején írják ki az önkormányzatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását