2024. május 17. - Paszkál

A kisebbségek módosítanák a médiatörvényt

A médiatörvény módosítását kéri az Országos Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége (OKÖSZ) annak érdekében, hogy a közmédiumok nemzetiségi műsorai elkülönített szervezeti egységként és költségvetésből működhessenek - közölték a szervezet hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.
2009. december 14. hétfő 11:43 - HírExtra
A kisebbségi törvény 2005-ös módosítása előírja ezt, ám az érintett médiumok a mai napig nem képesek kimutatni, hogy évente mekkora összeget szánnak e célra - mondta Heinek Ottó, az OKÖSZ alelnöke, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának vezetője. A Magyar Televízió (MTV) - a közmédium korábbi közlése szerint szüneteltetni kívánt, ám a menedzsment és a sztrájkbizottság múlt heti megegyezése alapján megmenekülni látszó - kisebbségi műsorai kapcsán Heinek Ottó megjegyezte: a helyzet az utóbbi években folyamatosan romlott.

Mint mondta, rossz időpontban kerültek adásba ezek a produkciók, ráadásul az ismétlések is hétköznapra kerültek, így még kevesebb emberhez juthattak el az adások, ráadásul az MTV menedzsmentje évek óta ignorálja az országos önkormányzatokkal korábban kötött megállapodását. "Ha a status quót vissza tudjuk állítani, már tettünk egy lépést előre" - jelentette ki Heinek Ottó, aki megemlítette: a kisebbségi törvényt sérti a Magyar Televízió azzal, ha a megszorítások idején csak archív anyagokat sugároz nemzetiségi műsoraiban, hiszen a jogszabály rendelkezése szerint a közmédiumoknak nemcsak bemutatniuk, hanem gyártaniuk is kell rendszeresen ilyen produkciókat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását