2024. május 2. - Zsigmond

A parlament feloszlatása lenne a legjobb megoldás

Orbán Viktor a parlament feloszlatását tartaná a legjobb kiútnak a jelenlegi, kaotikusnak ítélt helyzetből. A Fidesz elnöke erről pártja keddi elnökségi ülése után beszélt - írta az index.hu.
2008. szeptember 9. kedd 14:51 - Hírextra
A Fidesz elnöksége tárgyalt a parlament feloszlatásának lehetőségéről, ám döntés nem született, a kérdésről majd a Fidesz-frakció az évadnyitó ülésén nyilvánít véleményt - írta a hírportál Orbán Viktorra hivatkozva.

A legnagyobb ellenzéki párt elnöke azt mondta, "a kormányzásról nem a pártelvtársakat, hanem a népet kell megkérdezni". A Fidesz elnöke bízik benne, hogy a parlament "szélnek eresztéséhez" megszerezhető a többség.

Az Országgyűlés az Alkotmány szerint - rendkívüli vagy szükségállapot kivételével - kimondhatja feloszlását. Ebben az esetben a feloszlás kimondásától számított három hónapon belül országgyűlési választásokat kell tartani. Az alaptörvény szerint a parlament feloszlatásához az összes (tehát 386) parlamenti képviselő több mint felének igen szavazatára van szükség, ami minimálisan 194 támogató szavazatot jelent.

A Fidesz elnökének kijelentésére reagálva a KDNP szóvivője közölte: ez is egy lehetőség. Mint Halász Zsuzsa elmondta, a KDNP hétvégi kihelyezett frakcióülésén megvitatja ezt a felvetést, majd a közös, Fidesz-KDNP frakcióülésen hétfőn folytatódik az erről szóló megbeszélés.

Halász Zsuzsa emlékeztetett arra, hogy a KDNP álláspontja továbbra is egyértelmű, hiszen - mint mondta - az ország érdeke az előre hozott választás megtartása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását