2022. december 7. - Ambrus

Elmaradt pályázat miatt perlik a polgármestert

Pert indított Zalakomár polgármestere és jegyzője ellen egy helybeli, roma származású férfi, mert az önkormányzat nem nyújtott be pályázatot a kormány romatelep-felszámolási programjára - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
2008. augusztus 15. péntek 08:55 - Hírextra
A pályázattal a férfi szerint 80 millió forint támogatáshoz juthatott volna a település, amivel 11-15 roma család lakhatási és szociális körülményein tudtak volna javítani.

Varga Miklós polgármester a lapnak elmondta: a pályázatot azért nem nyújtotta be az önkormányzat, mert nem feleltek meg a feltételeknek. Zalakomárban nincsenek telepszerű képződmények, 11-15 család valóban rossz körülmények között él, de házaik elszórtan, a falu különböző pontjain találhatók. Mindezt a helyi kisebbségi önkormányzat és a Hálózat az Integrációért felmérése is igazolta, ezért ők sem kezdeményezték a pályázat benyújtását.

A magyarországi romatelepekről készített országos felmérés eredményeit két évvel ezelőtt éppen Zalakomárban mutatta be a debreceni egyetem, a falu már ekkor sem került be az első kétszáz, támogatásra javasolt település közé.

A férfi a Vas Megyei Bírósághoz nyújtotta be keresetét, ugyanis folyamatban lévő peres ügyei miatt a Zala Megyei Bíróságot elfogultnak tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását