2024. június 9. - Félix

Megalakult az MSZP új szakmai fóruma

Több hónapos előkészítés után megalakult az MSZP új szakmai fóruma, a külügyi műhely; a grémium tagja Benedikty Béla újságíró, Pintér István ügyvéd, az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoport vezetője és Suha György nagykövet, főiskolai tanár - közölte a csop
2008. szeptember 9. kedd 14:55 - Hírextra
Az MSZP új szakmai fóruma Budapesten tartotta első munkaértekezletét, amelyen megválasztották az operatív működéshez szükséges tisztségviselőket - szerepel a közleményben.

A számos aktív diplomatát és külügyekhez értő szakértőt tömörítő kezdeményezés nyitott szellemi műhelyként határozta meg önmagát. A külügyi műhelyt formálisan az MSZP XI. kerületi alapszervezete fogadta be.

Mint írták, a szakmapolitikai csoport alapítói a nyugat-európai "think-tank"-ek működéséhez hasonlóan, ajánlásokkal kívánják segíteni a kormányzat külügyi tevékenységét, egyúttal erősíteni a külkapcsolati sikerek belpolitikai hasznosítását.

A csoport szakértői elsősorban a tárca működésére vonatkozóan készítenek kritikai elemzéseket és javaslatokat. Mint olvasható, a munkaprogramban kiemelt figyelmet fordítanak a magyar gazdaságdiplomácia taktikai kérdéseire és az aktuális külpolitikai események hazai hatásainak vizsgálatára.

A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt a külügyi műhely megalakulásáról. A cikk szerint aktív nagykövetek, nemzetközi jogászok, újságírók, gazdasági és sportdiplomáciai szakértők, párttagok és párton kívüliek a műhely tagjai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását