2024. május 5. - Györgyi

Egy tartózkodás az MSZP frakcióban

Egy tartózkodással fogadta el az MSZP-frakció azt az állásfoglalását, amelyben a Megegyezés programját, valamint az ésszerű kompromisszumokat támogatja és elutasítja a miniszterelnök személyéről szóló alkudozást - tudta meg az MTI hétfőn, a frakcióülés ut
2008. szeptember 8. hétfő 17:34 - Hírextra
A miniszterelnök személyét nem kérdőjelezték meg a felszólalók, Gyurcsány Ferenc saját maga kérte a megerősítését, azzal, hogy erre szüksége van az SZDSZ-szel folytatandó tárgyalásokon. A parlamenti többség megszerzésével kapcsolatban a miniszterelnök a frakciónak azt hangsúlyozta, hogy tárgyalnak az SZDSZ-szel.

Gyurcsány Ferenc az MSZP frakcióülésén azt vázolta, hogy a párt előtt rövid távon három lehetőség van. Vagy támogatja az előrehozott választást, vagy a jelenlegi helyére új kormány állít, vagy a jelenlegi kormányt támogatva megkísérel társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programjához és végrehajtásához.

Az egyetlen tartózkodó, Tóth Károly, a szocialista frakció tagja megerősítette az MTI értesülését, miszerint a képviselőcsoport ülésén felvetette: a kongresszus foglalhasson állást arról is, egy új személyi-szervezeti összetételű kormánynak nagyobb esélye van-e a Megegyezés programjának végrehajtásra.

A politikus azt javasolta, hogy a miniszterelnök három pontos alternatíváinak utolsó pontja egészüljön ki. Tóth Károly elmondta: egyetért azzal, hogy meg kell kísérelni társadalmi és parlamenti többséget szerezni a Megegyezés programjához.

Tóth Károly szerint e pontnak két kimenetele is lehet. Vagy a jelenlegi kormányt támogatja a kongresszus, vagy amellett foglal állást, hogy új összetételű kormány igyekezzen többséget szerezni a programhoz.

Az MTI értesülései szerint egy új összetételű kormány lehetőségét csak Tóth Károly vetette fel a frakcióülésen, amelyen hosszas vita bontakozott ki arról, legyen-e kongresszus, vagy ne. Erről nem szavaztak a jelen lévők, mint ahogy a kormányfő által vázolt, a párt előtt álló lehetőségekről sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását