2024. április 16. - Csongor

Akvarista napok érdekes látnivalókkal, szakmai előadásokkal

Különleges halak, 400-500 literes nagy akváriumok és érdekfeszítő szakmai előadások várják a látogatókat az idei Akvarista napokon, amelyet szeptember 13-14-én és szeptember 20-21-én rendez meg az Akvaristák Magyarországi Egyesülete.
2008. szeptember 8. hétfő 12:48 - Hírextra
Míg a korábbi években az volt a jellemző, hogy a rendezvény két héten át hétköznapokon is nyitva tartott, idén a szervezők szakítottak a hagyománnyal és két hétvégén tartják meg az Akvarista napokat a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban (Nagytétényi út 31-33.).
De nem csak ebben változik az esemény. Eddig mindig az Akvaristák Magyarországi Egyesülete akváriumait mutatták be, míg idén a kereskedők kiállítása látható majd.

Mintegy 20 szakkereskedő vesz részt az eseményen, köztük nem egy 400-500 literes akváriumát hozza el. Látható majd tengeri és édesvízi akvárium, benne számos különleges hallal, például lesz, aki az Amazonasból vadon kifogott halat mutat majd be - mondta az MTI-nek Szilágyi László, az Akvaristák Magyarországi Egyesülete titkára.

Az érdeklődők szakmai előadásokon is részt vehetnek. Szeptember 13-án, szombaton délelőtt az akváriumfotózásról lesz szó, majd délután a gyakorlatban is kipróbálhatók az elsajátított ismeretek. Szeptember 14-én, vasárnap a tengeri akvarisztikáról tudhatnak meg többet a látogatók a téma szakértőitől.

Egy héttel később, szeptember 20-án, szombaton a Magyarországon is egyre népszerűbb garnélarák tartásról, tenyésztésről esik szó. A témáról Chris Lukhaup, a világhírű német rákszakértő fog beszélni.

Szeptember 21-én, vasárnap ugyancsak izgalmas program várja az érdeklődőket: délelőtt díszhalbörzét rendeznek, amelyen magánszemélyek kínálják eladásra halaikat, berendezéseiket, míg délután árverésre kerül sor. A kereskedők, magánszemélyek által felkínált halak, technikai berendezések mind egyforintos kikiáltási árról indulnak, így még izgalmasabbá téve a licitálást. A rendezvény előtti napokban a tételek megtekinthetők a www.akvariummagazin.hu című honlapon.
Ezentúl lesz még élő eleségállatok bemutatója és mikroszkópos vizsgálata, vízinövény-vásár és halas bélyegkiállítás is.

Az Akvarista napok nem csak az akvarisztikával komolyan foglalkozóknak nyújt érdekességet, hanem az egész családnak. A kicsiknek gyermeksarkot rendeznek be a szervezők, ahol kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Magyarországon nagyon sokan tartanak halakat, de kevesen értenek hozzá. Az egyesület célja a rendezvénnyel, hogy megfelelő információt nyújtson mindenkinek az akvarisztikával kapcsolatos tudnivalókról - tette hozzá Szilágyi László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását