2024. május 3. - Tímea, Irma

Jól megy a szekerünk

Fantasztikusan sikerült a magyarok számára a szombati maratonhajtás a hollandiai Beesdben zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon, melynek köszönhetően Dobrovitz József harmadik, a rajta kívül Lázár Zoltánnal és Juhász Lászlóval felálló magyar csapat pedi
2008. szeptember 7. vasárnap 12:50 - Hírextra
A szakág leglátványosabb része a maratonhajtás, melynek során többek között nyolc megépített akadályba kell behajtaniuk a fogatoknak, s azt kell minél gyorsabban teljesíteniük. A 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz egészen parádésan hajtott, volt olyan akadály, amelyben ő bizonyult a leggyorsabbnak, de mindegyikben az élmezőnyben végzett, így nem meglepő, hogy a számot második helyen zárta, míg összetettben tíz pozíciót javítva immár harmadik. A négy évvel ezelőtti kecskeméti vb-n egyéniben és csapatban is győztes Lázár Zoltán hetedik lett maratonhajtásban, de ezzel ő is javított a díjhajtás utáni helyzetén, ugyanis a 14. helyről a nyolcadikra ugrott előre. A két kitűnő teljesítmény természetesen a csapat számára is kamatozott, mert a magyar trió a hazai közönség előtt szereplő hollandok mögött második.

A másik két magyar versenyző, a csapattag Juhász László 15., míg a csak egyéniben érdekelt Bozsik József 19. lett a második számban, de ezzel ők is előreléptek: előbbi 20., utóbbi 19. összetettben.

Az akadályhajtás előtt Dobrovitz hátránya több mint nyolc pont az éllovas holland Ijsbrand Chardonnal szemben, s mivel egy verőhibáért három büntetőpont jár majd, így őt nehéz lenne befognia még hibátlan hajtással is, ugyanakkor a második amerikai Chester Weber elérhető, mivel neki nem ez a szám az erőssége, s ő csak két verőhibára van a magyar klasszistól. Mögötte azonban nagyon sűrű a mezőny, így Lázárig bezárólag még bárki dobogóra kerülhet, ha az előtte levők hibáznak.

Csapatban is viszonylag megnyugtató a holland hármas előnye, hiszen több mint tíz ponttal vezet a magyar együttes előtt, de ez akár még ledolgozható lehet. A magyaroktól azonban még a hatodik svédek is csak tíz ponttal vannak lemaradva, így nemcsak az esetleges siker megszerzése miatt, hanem a jelenlegi helyezés megtartása miatt is fontos a minél tökéletesebb hajtás a zárószámban.

Állás a maratonhajtás után:

egyéni:

1. Ijsbrand Chardon (holland) 131,19 hibapont
2. Chester Weber (amerikai) 133,65
3. Dobrovitz József 139,62
...8. Lázár Zoltán 144,65
...19. Bozsik József 163,25
20. Juhász László 163,28

csapat:

1. Hollandia 273,7 hibapont
2. Magyarország (Dobrovitz, Juhász, Lázár) 284,3
3. Svájc 290,7
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását