2024. április 26. - Ervin

Fokozott óvatosságot kérnek

Az elmúlt 24 órában közel kétszeresére nőtt a szabadtéri tüzek miatt a tűzoltóságokra beérkezett riasztások száma az országban - mondta szombaton délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője, aki a nagy meleg miatt fokozott óvatos
2008. szeptember 6. szombat 14:45 - Hírextra
Szabadtéri tüzek miatt közel 200 esetben riasztották a tűzoltókat, míg az összes riasztás elérte a 320-at - tájékoztatta az MTI-t Dobson Tibor. A szóvivő szerint a tüzek számának ilyen mértékű növekedése összefüggésben van a szárazsággal és a nagy meleggel.

Közölte: jelenleg nincs tűzgyújtási tilalom, ám egész hétvégén nagy meleg várható, ezért főként az erdőkben és az erdők szélén kell nagyobb körültekintéssel eljárni a tűzgyújtásnál- figyelmeztetett Dobson Tibor.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton 31-36 fokos csúcshőmérséklet várható, míg este 21-26 fokra lehet számítani. A legmelegebb az ország délkeleti felében lesz - mondta az MTI-nek Jenki Szilvia meteorológus. Megjegyezte: szombaton az átlaghőmérséklet 23,7 Celsius-fok lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján olvasható információ szerint erős UVB-sugárzás is várható, így 11-15 óra között nem ajánlott a napon tartózkodni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását