2024. május 21. - Konstantin

Megtagadta a vallomást

Megtagadta a vallomástételt a debreceni Balla-gyilkosság gyanúsítottja; a 29 éves S. Sándort, az áldozat fiát kedden korán reggel, budapesti lakásában fogták el "kisebb akció keretében", ellenállást nem tanúsított - mondták el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-
2008. április 25. péntek 12:57 - Hírextra

Fekete Csaba ezredes, megyei főkapitány az egy éve tartó nyomozásra utalva megjegyezte, hogy nem húzták az időt, "pontos, alapos, körültekintő munkát végeztek a munkatársai".

Uzonyi Attila alezredes, a bűnügyi osztály vezetője felidézte, hogy tavaly április 7-én, húsvétkor az áldozat fia tett bejelentést, hogy édesanyja bűncselekmény áldozata lett.

Az 58 éves Balla Irma - aki a debreceni önkormányzat fideszes képviselője volt - gyilkosának kézre kerítésére külön nyomozócsoportot hoztak létre. Az eljárás során több száz tanút hallgattak meg és - ahogy Uzonyi Attila fogalmazott - öt szakértői tevékenységet indítottak el. Ezek között orvos-, informatikai, nyom- és szerológiai szakértői véleményeket kellett beszerezni.

Az MTI érdeklődésére, hogy valóban saját laptopjával verték-e agyon a szerencsétlen asszonyt, s mi lehetett a bűncselekmény indítéka, Uzonyi Attila közölte: az elkövetés eszköze, módja, körülményei szolgálati titkot képeznek. A rendelkezésükre álló bizonyítékokat egyébként az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított sem ismeri.

Annyit megjegyzett, hogy közvetlen és közvetett bizonyítékok is a rendőrség rendelkezésére állnak.
Simon Ernő hajdú-bihari főügyész a sajtótájékoztatón elmondta: a fokozott ügyészi felügyelettel zajló nyomozás során havonta egyeztettek a nyomozószervek. Miután az áldozat közéleti szereplő volt, s halála előtt aktív szerepet vállalt egy kiégett panelház lakóinak szervezett gyűjtésben, rendkívül széles körű nyomozásra, adatgyűjtésre és tanúmeghallgatásra volt szükség.

Az ügyészség az eljárás során több esetben újabb nyomozati cselekményeket is kezdeményezett - fűzte hozzá.

Fekete Csaba főkapitány végezetül elmondta: a nyomozást az ügyben - a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett - tovább folytatják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását