2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány a 2006-os Orbánnal példálózik

A szakértői kormányt azok javasolják akiknek nincs többségük, és akik alternatíva nélkül elutasítják a jelenlegi kabinetet - írta internetes naplójában a miniszterelnök.
2008. szeptember 4. csütörtök 19:34 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy 2006 tavaszán, a parlamenti választás első fordulóját követően - amikor nagyjából világos volt a Fidesz veresége - Orbán Viktor pártelnök egy szakértői kormány javaslatával próbált meg szabadulni szorult helyzetéből, sikertelenül.

A kormányfő felidézte azt is, hogy amikor a Fidesz 2006 őszétől a támadásra elég erősnek érezte magát, de a kormányzásra, egy előrehozott választás megnyerésére nem, újra szakértői kormányt javasolt.

A miniszterelnök felhívja a figyelmet arra: bár most az SZDSZ elnöke javasol szakértői kormányt, a gondolat az elmúlt időszakban Orbán Viktor érvelésében is újra felbukkant mint a Fidesz közvetlen kormányzati felelősségének helyettesítője.

Egy pár évre szakértői kormányt nevezne ki, pontosabban engedne maga elé, hogy az elvégezze a nehéz munkát - olvasható a blogban.

A kormányfő leszögezi: bármilyen kormány megalakulásának előfeltétele, hogy a többség egyetértsen a kormány programjával, de az MSZP senkinek sem ad biankó felhatalmazást.

"Aki csak annyit mond, hogy szakértői kormány kell, de nem mondja meg, hogyan nézne ki, mit csinálna, az lényegében mindössze annyit mond, ne a jelenlegi kormány legyen, és beismeri, hogy neki magának egyébként nincs kormányzóképes többsége" - áll a kormányfő internetes naplójában.

Gyurcsány Ferenc arról is ír, hogy politikája tartalmát tekintve az SZDSZ fő ellenfele nem az MSZP, hanem a Fidesz, amely minden reformtörekvést, minden egyensúly-javító kezdeményezést élesen elutasított.
Forrás: inforadi
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását