2024. április 30. - Katalin, Kitti

A fogyasztók minősítik az élelmiszerdiszkontokat

Németországban az ALDI került az élelmiszerdiszkont láncolatok között folyó versengésben az első helyre. A fogyasztók körében végzett nagyszabású felmérés második helyére az Edeka, a harmadik helyre pedig a Kaufland került. Az ALDI mind az árak, mind pedi
2008. szeptember 4. csütörtök 19:30 - Hírextra
Az egyik vezető német piackutató intézet immár 16 éve listát készít az élelmiszerdiszkont láncolatokról . A fogyasztókhoz intézett kérdések elsősorban a választékra, az üzletben uralkodó hangulatra, az eladók udvariasságára és szakértelmére, no meg a kínált termékek minősége és ára közötti kapcsolatra vonatkoznak.

Noha a hamburgi központú Edeka a maga évi közel 37 milliárd eurós forgalmával Németország legnagyobb élelmiszeráruüzlet-hálózata, az első helyezett az ALDI lett, amely évente alig 24 milliárd eurós forgalmat bonyolít le.

A vásárlók körében mégis csaknem valamennyi szempontból a legvonzóbb - csupán az alkoholtartalmú italok terén kapott gyengébb minősítést. A második helyen az Edeka végzett, majd a Kaufland és a Lidl következett.

Az ugyancsak feltörekvő Rewe eddig lemaradásában a felmérés szerint az játszotta a főszerepet, hogy a hálózat ellátását központilag irányítják, és nem sok figyelmet szentelnek a helyi igények alakulásának. Az Edeka üzletek áruellátásának közel 20 százalékáról az egyes fióküzletek vezetői döntenek.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását