2024. április 20. - Tivadar

Kétnapos közúti ellenőrzési akció

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 1.455 átvizsgált jármű után 20 esetben kezdeményezett szabálysértési eljárást az augusztus 22-23-án végzett országos közúti ellenőrzés során - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel. Az NKH sajtóközleményében hozzátette:
2008. szeptember 3. szerda 17:21 - Hírextra
A hatóság ellenőrzésének eredményeként további 26 darab gépjárművet rendeltek be műszaki vizsgára, és két darab belföldi áruszállítót kényszerítettek a pihenőidő betartására. Szabálytalan állapot azonnali megszüntetésére 59 esetben késztették a járművezetőket

A személyszállító és külföldi áruszállító járművek menetíró korongjainak vizsgálata során az NKH nem talált szabálytalanságot, a belföldi áruszállítók korongjainak 4,7 százaléka azonban szabálytalannak bizonyult.

Műszaki hiányosságot a hatóság a belföldi személyszállítók 6,9 százalékánál, a belföldi áruszállítók 6 százalékánál, a külföldi áruszállítók 2,8 százalékánál állapított meg. A külföldi személyszállító járművekben nem találtak műszaki hiányosságot.

Az NKH környezetvédelmi vizsgálatán a belföldi személyszállítók 5,4 százaléka, a belföldi áruszállítók 1,2 százaléka akadt fent, míg a külföldi személyszállító és áruszállító járművek mindegyike szabályosnak bizonyult.

A közúti közlekedési szolgáltatás feltételeinek az ellenőrzött belföldi személyszállítók 6,25 százaléka, a külföldi személyszállítók 5 százaléka, a belföldi áruszállítók 2 százaléka és a külföldi áruszállítók 0,5 százaléka nem felelt meg.

A tengelysúly mérésen a belföldi járművek 5,3 százaléka és a külföldi járművek 5 százaléka volt szabálytalan.

Az ellenőrzött veszélyes áru szállítójárművek mindenben megfeleltek az előírásoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását