2024. március 29. - Auguszta

Az önkormányzat fizet a gyermekek ellátásáért

Somogyvár önkormányzata inkább fizet a családok helyett, de nem engedi, hogy a szülők felelőtlensége miatt ebéd nélkül maradjanak a gyerekek az iskolában - közölte a somogyi település polgármestere szerdán az MTI-vel.
2008. szeptember 3. szerda 18:29 - Hírextra
Móring József Attila, aki egyben a KDNP országgyűlési képviselője is, elmondta: a településünkön működő helyi iskolában és a megyei önkormányzat gyermekvédelmi intézményében, ahova ugyancsak több helybeli és környékbeli iskolás jár, az étkezési díj elmaradt befizetéséből egy év alatt mintegy hatmillió forint tartozás halmozódott fel. Ebből a somogyvári és szomszédos vityai szülők tartozása 900 ezer forint, amely kéttucatnyi családnál gyűlt össze - tette hozzá a polgármester.

Mivel szeptembertől nem biztosítják az étkezést annak, akinek tartozása van, ezért az önkormányzat az átmeneti segélykeret terhére a szülők helyett kifizeti a térítési díjat, a tartozások behajtásában pedig segítenek az intézményeknek.

Móring József Attila jelezte, országgyűlési képviselőként kezdeményezi, hogy a gyerekek rendszeres étkeztetésének biztosításának érdekében állítsák vissza a gyermekvédelmi támogatás rendjét, azaz kapják vissza a kifizetési jogosultságot az önkormányzatok, továbbá kössék feltételhez a családi pótlék kifizetését oly módon, hogy akinek ilyen jellegű tartozása van, az ne kaphassa kézhez a pénzt, hanem az közvetlenül a gyermekek ellátását biztosító intézménybe kerülhessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását