2024. április 29. - Péter

Orbán nem pihente ki

Az MSZP szerint téves helyzetfelismerésről árulkodnak Orbán Viktor nagyköveti értekezleten mondott szavai.
2012. augusztus 22. szerda 18:15 - HírExtra
Burány Sándor országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: reménykedtek benne, hogy a kormányfő kipihenve, rendezett gondolatokkal tér vissza szabadságáról, de nem így történt, Orbán Viktor változatlanul ragaszkodik a téveszméihez. "Úgy tűnik, a miniszterelnök úr nem pihente ki a fáradtságát (...), alapvetően téves a helyzetfelismerése a magyar gazdaság állapotáról" - fogalmazott.

Az MSZP-s politikus szerint ezt támasztja alá, hogy Orbán Viktor azt mondta: reméli, a rossz európai válságkezelés nem húzza vissza Magyarországot, a magyar válságkezelés ugyanis rövid távon is kecsegtet sikerrel, míg az európai nem. Burány Sándor úgy vélte, ezeket a szavakat csak a hőségriadóra lehet fogni, a magyar gazdaság ugyanis recesszióba süllyedt, az infláció pedig itt a legnagyobb az Európai Unióban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerdai jelentése alapján a reálkereset 3,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, azt pedig riasztó adatnak nevezte, hogy júniusban a közfoglalkoztatottakkal együtt is 21.400-zal kevesebben állnak alkalmazásban, mint tavaly ilyenkor.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: mivel az uniós országok szinte mindegyikében jobbak a gazdasági adatok a magyarországinál, ostobaság azt állítani, hogy ők járnak rossz úton, mi pedig a jón. Már csak azért is - tette hozzá -, mert a 2010-es kormányváltáskor még egy százaléknál nagyobb volt a gazdasági növekedés, ma viszont a visszaesés mértéke haladja meg az egy százalékot.

A szocialista politikus szerint az emberek többségének rossz hír, hogy a kormány - mint azt a miniszterelnök kifejtette - továbbra is ragaszkodik a tehermegosztás politikájához. Szerinte ez azt jelenti, hogy az egykulcsos adórendszer miatt a terhek nagy részét továbbra is az átlagosan vagy az átlagnál rosszabbul keresők viselik majd.

A miniszterelnöknek azt a nagyköveteknek címzett kijelentését, hogy jó eredményt csak fegyelmezett katonákkal lehet elérni, Burány Sándor úgy értékelte: ez csak akkor igaz, ha a katonák nem kapnak őrült parancsokat. Véleménye szerint azonban a kormány azt várja a diplomatáktól, hogy egy védhetetlen gazdaságpolitikát vegyenek védelmükbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását