2023. szeptember 28. - Vencel

A melegek tartanak az Alkotmánybíróságtól

Az Alkotmánybíróság már az ősszel tárgyalni kívánja a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt, amelyet tavaly decemberben fogadott el az Országgyűlés. Melegszervezetek attól tartanak, hogy ez a gyorsaság annak a jele, hogy még a januári életbelép
2008. szeptember 3. szerda 06:32 - Hírextra
Mocsonaki László, a Háttér Társaság a Melegekért ügyvivője közölte: azért tartanak az Alkotmánybíróság döntésétől, mert eddig nem voltak ilyen gyorsak a melegekkel kapcsolatos ügyek elbírálásánál.

A beleegyezési korhatár különbségének eltörléséről, vagyis arról, hogy a heteroszexuális és a homoszexuális kapcsolatok alsó korhatára között ne tegyenek különbséget, kilenc évig nem döntöttek - ismertette Mocsonaki László. Reméli, hogy félelmeik alaptalanok, mert szerinte a törvény megsemmisítése a "több tízezres melegközösség jogbiztonságát veszélyeztetné".

Sereg András, az Alkotmánybíróság szóvivője közölte: az időpontból nem lehet jósolni. Szerinte, ha van rá lehetőség, akkor az Alkotmánybíróság mindig igyekszik egy jogszabály hatálybalépése előtt dönteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását