2024. április 20. - Tivadar

Tíz ponthoz kötik a Mexikói úti végállomás felújítását

Zugló környezetvédelmi, közlekedési és kulturális feltételekhez köti a Mexikói úti kisföldalatti végállomásának ingatlanfejlesztési támogatását - tájékoztatta Weinek Leonárd polgármester kedden az MTI-t.
2008. szeptember 2. kedd 16:41 - Hírextra
Közleménye szerint a beruházással kapcsolatos elvárásait mind az ott élők, mind pedig a kerület érdekeit szem előtt tartva fogalmazták meg. A feltételek között szerepel többek között a a térfigyelő kamerarendszer, a zajvédő falak kiépítése, a zöld területek kialakítása, az alacsony, a környék karakteréhez igazodó épületek építése, valamint a közcélú irodák létrehozása. "Ezek a követelmények garantálják, hogy a megújult Mexikói út illeszkedjen a zöld kerülethez, és biztonságos, kulturált, európai környezet várja itt a helyieket és az átutazókat" - írta a polgármester.

A XIV. kerület vezetője a feltételeket levélben az ingatlanfejlesztő cég tulajdonosával, a Raiffeisen Ingatlan Zrt.-vel is közölte, hogy a beruházó a zuglóiak által elvárt szempontokat maximálisan figyelembe véve átdolgozhassa az eredeti terveket.

A feltételeket a kerületi Fidesz is támogatja, mondván, a megfogalmazott feltételek a civilek álláspontjához is közel állnak.

Zugló vezetése a nyár folyamán reprezentatív közvélemény-kutatást végeztetett a terület jövőjével kapcsolatos lakossági elképzelésekről és az eddig ismertté vált tervek megítéléséről. Ennek nyomán fogalmazták meg a tíz feltételt, amelyeket a beruházónak teljesítenie kell ahhoz, hogy a kerület vezetése támogatni tudja az ingatlanfejlesztést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását