2024. április 28. - Valéria

A Fidesz is elfogadja az MDF meghívását

A Fidesz elfogadja Dávid Ibolya meghívását az ellenzéki pártelnökök találkozójára - közölte a Fidesz szóvivője kedden az MTI-vel azt követően, hogy az MDF elnöke szombaton levélben kezdeményezte a találkozót.
2008. szeptember 2. kedd 16:45 - Hírextra
A Fidesz készen áll arra, hogy részt vegyen az MDF elnöke által kezdeményezett találkozón, hiszen egyetért Dávid Ibolya azon véleményével, hogy az ország érdekében mielőbb tettekre van szükség - mondta Szíjjártó Péter.

A pártszóvivő közölte: a kormány alkalmatlansága miatt olyan mély lett a szociális válság, hogy ennek megoldására az egyetlen út az előre hozott választás lehet. Szijjártó Péter szerint az elmúlt napok eseményei, azaz Gyurcsány Ferenc fizetett hirdetésben közzétett programja, illetve annak fogadtatása megerősítette, az emberek mielőbb vissza akarják kapni annak lehetőségét, hogy döntsenek saját és az ország sorsáról.

Halász Zsuzsa a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője előzőleg kedden közölte: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke elfogadja Dávid Ibolya meghívását, ám a párt számára csak az előre hozott választás kiírása elfogadható megoldás a jelenlegi helyzetre.

A KDNP-szóvivő emlékeztetett arra, hogy Dávid Ibolya nyílt levelében is utalt arra, az ellenzéki pártoknak megvan a parlamenti többsége, így - mint mondta - reményt keltő megegyezés születhet az előre hozott választásokról.

Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője vasárnap Dávid Ibolya kezdeményezése kapcsán az MTI-vel azt közölte: "ahogy általában", most is nyitottak arra, hogy gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyaljanak a többi ellenzéki párttal. Jelezte ugyanakkor: mielőtt konkrét választ adnának Dávid Ibolyának, Fodor Gábor pártelnök még egyeztet az ügyvivő testülettel.

A liberális ügyvivő megjegyezte: a jövő évi költségvetési és adótörvények mellett más témák is vannak, amiket az őszi parlamenti időszak kezdetén az asztalra kellene tenni. Példaként említette a pártfinanszírozás kérdését, amit véleménye szerint a következő hónapokban rendezni kellene, hogy az európai parlamenti választás már ennek alapján zajlódjon le.

Gulyás József Dávid Ibolya leveléből kiemelte, hogy az MDF elnöke szerint konzervatív fordulatra van szükség a gazdaságpolitikában, az SZDSZ viszont úgy látja, jelenleg nem ideológiai válaszokra van szükség. Az ügyvivő szerint a négy ellenzéki párt lehetséges gazdaságpolitikai válaszai között nem lesz könnyű megtalálni a közös nevezőt, mert eddig is más megoldásokban gondolkodtak. Példaként említette, hogy az SZDSZ másként látja az állam szerepét, az állami kiadások visszafogását, a reformok szükségességét és a közteherviselést.

Az MDF elnöke szombaton, a párt választmányi ülése után tette közzé azt a nyílt levelet, melyben javasolta, hogy az ellenzéki pártok vezetői egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről.

Dávid Ibolya a "megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében" kezdeményezett találkozót Orbán Viktorral, a Fidesz, Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetsége elnökével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását