2024. április 25. - Márk

Az SZDSZ-nek nem tetszik Orbán szóhasználata

Az SZDSZ visszautasítja, hogy Orbán Viktor rövid időn belül több alkalommal, legutóbb kedden Erdélyben a "kis-magyarországi magyarok" nevében nyilatkozott - közölte a liberálisok parlamenti frakcióvezetője szerdán az MTI-vel.
2007. november 21. szerda 18:20 - Hírextra

Semmi kétség, a Kis-Magyarország kifejezés a II. világháborút megelőző Nagy-Magyarország kifejezésére rímel - szögezte le közleményében Eörsi Mátyás.

A politikus megengedhetetlennek tartja, hogy az ellenzék vezetője 2007-ben az 1930-as, 1940-es években eluralkodott irredenta érzelmek felkorbácsolására törekedjék.

Az SZDSZ frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte a Fidesz "mindent és mindenkit megosztó" politikáját, és azt "a kettős beszédet, mely egyre agresszívebben csempészi vissza a közéletbe Magyarország legsötétebb éveinek politikáját és stílusát".

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke - aki az európai parlamenti választásokon független jelöltként induló Tőkés Lászlót kíséri el kampányzáró körútján - kedden Székelyudvarhelyen beszélt arról, hogy a "kis-magyarországi magyarok" önbecsülés dolgában rosszul állnak. Szavai szerint beletörődtek a jelenlegi rossz életkörülményeikbe, a korrupcióba, a bürokráciába, a hazugságba, ezért szeretnének jó hírt kapni Székelyföldről, azt, hogy az ottani magyarok még nem adták fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását